Vild spredning i årets danske designvindere
Vinderne af Danish Design Award 2022 spænder fra en cirkulær børnehave til en digital stomipose. Bredden i årets vinderfelt lover godt for Danske virksomheders fremtidige eksportmuligheder, mener DI.
15 vidt forskellige vindere i 15 næsten ligeså forskellige kategorier lyder måske ikke så overraskende. Men spændvidden i årets vinderfelt til Danish Design Award 2022 imponerer alligevel arrangørerne bag awarden.
- Det er fantastisk at se spændvidden og den store generøsitet, der ligger i årets designløsninger. Danish Design Award er på én gang årlig historieskrivning, som samtidig peger mod fremtiden. For både vindere og finalister bygger bro mellem fortidens store danske kulturarv inden for design til fremtidens nødvendige transformation af, hvordan vi mennesker forstår os selv i forhold til den verden, vi alle er en del af, siger Henrik Lübker, CEO, Design denmark.
Han bakkes op af Christina Melander, programchef for Danish Design Award og programleder i Dansk Design Center:
- Jeg glæder mig over endnu en gang at se den enorme forskel, design gør. Igen i år ser vi fantastiske designere, virksomheder og organisationer, der med hver deres inspirerende løsninger er med til at styrke Danmarks position som designnation. Designløsninger, der spænder vidt på tværs af awardens mange kategorier, men som har det tilfælles, at de inspirerer til en bedre, mere retfærdig og bæredygtig fremtid.
Læs også: Hvad har hr. Skæg tilfælles med et urinal til kvinder?
Fra cirkulær børnehave til digital stomi
Også i Dansk Industri, der igen i år har lagt hus til awardshowet, er Lise Thomsen, fagleder for DI Kreative Erhverv, imponeret af både vinderfeltet og de øvrige nominerede.
- Design har i mange år været et centralt konkurrenceparameter for danske virksomheder – og kvaliteten på de løsninger vi har set til Danish Design Award i dag, synes jeg lover godt for fremtiden. Design er en bred disciplin der kan skabe værdi i alle brancher – som dagens felt tydeligt viser, siger Lise Thomsen.
Vinderne tæller alt fra den cirkulære børnehave ”The Swan”, som Lendager Arkitekter har skabt for Gladsaxe Kommune, til et urinal til kvinder, skabt af Lapee, den digitale ”lækalarm” Heylo til stomibrugere fra Coloplast til den digitale juridiske platform Disputs, der gør adgang til juridisk hjælp lettere.
- Vi står i en situation, hvor vi skal finde nye løsninger der begrænser ressourceforbruget og CO2 udledningen, og samtidigt er attraktive og brugervenlige. Hvis spørgsmålet er transformation, så er svaret design. Og det bekræfter både kvaliteten og bredden på de designløsninger, vi har set i dag, siger Lise Thomsen.
Se samtlige vindere på Danish Design Awards hjemmeside
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.