Topmødet 2022 del 1 med blandt andre afgående og tiltrædende formænd for DI, Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI, statsministerkandidat Søren Pape Poulsen (C) samt "En ny tids dilemmaer med Mads Nipper (Ørsted CEO) og Peder Tuborgh (Arla CEO).

27.09.22 DIB Nyheder

Selvbedrag, pligtopgaver og hovedpinepiller: Hørt på DI's topmøde

DI's topmøde havde besøg af statsministeren,   partiledere , virksomhedsledere og mere end 2000 gæster.  Få her en kort forsmag på, hvad der blev sagt i de mange spændende  debatter og på scenen.

- Hvis vi er bekymrede for vores afhængighed af russisk gas, skal vi i endnu højere grad være det for den afhængighed, og der er lange udsigter til at EU kan skabe en selvstændig forsyning. Det gælder i øvrigt også for noget så basalt som paracetamol til hovedpinepiller, hvor stort set al produktion sker i Kina. Kinaeksport Christina Boustrup, der deltog i en paneldebat med  topchefer fra OECD, Ørsted og Arla.

Læs også:Nipper: ”Vi havde intet dilemma omkring russisk gas” 

- Vi skal ikke bruge pengene på samme måde i morgen, som i dag. Vi skal bruge pengene, så Danmark bliver rigere og vi skaffer flere hænder. Det burde være en pligtopgave. Partiformand for Venstre Jakob Ellemann-Jensen.

Læs også: Ellemann: Det burde være en pligtopgave at skaffe flere hænder

- Vi skal lette skatten på arbejde på de lave indtægter, lette selskabsskatten og udfase topskatten, Partiformand for Konservative Søren Pape.

Læs også:Søren Pape: Danmark skal være et til et langt mere erhvervsvenligt land 

- Jeg vil gerne takke danske virksomheder for, at I tager ansvar og viser grønt lederskab. Vi er et lille land med nok verdens mest ambitiøse klimamål og virksomheder, der har blik for potentialet. Statsminister Mette Frederiksen.

Læs også: Mette Frederiksen: ”Vi vinder på bredt samarbejde”

- Vi må komme ud af det kollektive selvbedrag og løse det altoverskyggende problem: Manglen på arbejdskraft. DI’s topchef Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Sandahl med opråb: Vi må ud af det kollektive selvbedrag

- Det var sådan set ikke noget dilemma. Vi var nødt til at fastholde kontrakten, for gjorde vi det ikke, ville vi skylde russerne for gas, vi ikke fik, og som de så kunne afsætte til anden side. Det ville jo være helt vanvittigt at bidrage så uforsvarlig til deres økonomi. Mads Nipper, CEO i Ørsted A/S.

Læs også: Nipper: ”Vi havde intet dilemma omkring russisk gas”

Topmødet 2022 del 2 med blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S) samt statsministerkandidat Jakob Ellemann-Jensen (V) og H.K.H Kronprinsessens uddeling af DI Prisen til Kamstrup.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen

Peter G. H. Madsen

Chefkonsulent

Relateret indhold