Den danske delegation mødtes med den danske astronaut Andreas Mogensen søndag aften amerikansk tid.

Foto: ESA
29.01.23 DIB Nyheder

Største danske rumfremstød nogensinde er kommet til USA

Det globale marked for rumteknologi nærmer sig 500 milliarder dollar, og USA investerer seks gange så meget som Kina. Dansk rumindustri har derfor store forhåbninger til Guds eget land.

Søndag den 29. januar rejste 30 danske rumvirksomheder, forskere og eksperter til Houston, Texas for at mødes med den blomstrende amerikanske rumindustri sammen med den danske ESA astronaut Andreas Mogensen.

Fremstødet er det største danske rumfremstød nogensinde og skal være med til at promovere dansk rumteknologi og innovation i USA samt øge det dansk-amerikanske samarbejde og handel inden for området.

- Det er det helt rigtige tidspunkt for Danmark at afholde et rumfremstød til USA. Den amerikanske rumindustri er i en rivende udvikling i disse år, og der er stor appetit på at samarbejde med internationale innovative partnere om at udvikle fremtidens rumteknologier, siger Morten Siem Lynge, Generalkonsul på det danske konsulat i Houston i en pressemeddelelse.

Markedet runder en billion dollar i 2040

Det globale marked for rumteknologi er i 2022 estimeret til 469 mia. USD. Markedet vokser i øjeblikket med 9 procent om året og er projekteret til at runde 1 billion USD i 2040. USA investerer cirka seks gange så meget på området som Kina, der har verdens næststørste rumøkonomi. USA er derfor en yderst attraktiv partner for Danmark.

DI Forsvar og sikkerhed står på turen for den industrielle vinkel og vil hertil promovere danske virksomheder og dansk udvikling på rumområdet med et forsvarsperspektiv. Herunder holde taler om perspektiver for dansk rumindustri, rummets vigtige rolle for Forsvaret og i forbindelse med udviklingen i Arktis.

- Danmark har en styrke i at skabe samarbejde og synergi mellem industri, forskning og politik, og rejsen her skal bidrage til at hjælpe danske start-ups, universiteter og organisationer med at bygge stærke partnerskaber med de amerikanske ditto i Houston til gavn for transatlantisk samarbejde og eksport, siger Joachim Finkielman, direktør for Forsvar og Sikkerhed i Dansk Industri (DI). 

Læs også: Dansk teknologi tager med Andreas Mogensen ud i rummet

Fakta

Om rumfremstødet til Houston

Fremstødet til Houston er arrangeret af det danske Generalkonsulat i Houston, Innovation Centre Denmark i Silicon Valley, den danske Tech Ambassadørs kontor i Silicon Valley i samarbejde med Uddannelses- og forskningsstyrelsens Rumkontor, DI Forsvar og Sikkerhed, The European Space Agency Business Incubation Center Denmark og CenSec.

Delegationen skal blandt andet besøge Johnson Space Center, hvor den danske astronaut Andreas Mogensen arbejder for European Space Agency, som et bindeled til NASA. Derudover skal de besøge Boeing Aviation og Elon Musk’s SpaceX nær den Mexicanske grænse på deres Boca Chica raketaffyringssite. Gruppen skal i løbet af ugen også mødes med amerikanske start-ups, virksomheder og forskningsinstitutioner, som udvikler og leverer løsninger til både NASA’s rumprogram og fremtidens kommercielle rumstationer.

 

Fakta

Deltagere på fremstødet: 

Danish Technological Institute
Force Technology
ESA Business Incubator
DTU Space
Aarhus University, Department of Physics and Astronomy
Aalborg University, Robotics & Automation Group, Department of Materials and Production
Weibel Doppler Raders
ATLANT 3D Nanosystems
Danish Graphene ApS
GOMSpace
TERMA
Systematic
TICRA
Rovsing
Danish Aerospace Company
SpaceTech denMACH.
Arkaia
Quadsat
Spiromagic ApS
DI Defence and Security Industries Association - part of The Confederation of Danish Industry (DI)
US Embassy Denmark, US Commercial Service
Consulate General of Denmark - Houston
Office for The Tech Ambassador of Denmark, Silicon Valley
Innovation Center Denmark, Silicon Valley
Space Division, Danish Agency for Higher Education and Science

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henrik Navntoft Sønderskov

Henrik Navntoft Sønderskov

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4634
  • Mobil +45 5218 5913
  • E-mail hnas@di.dk

Relateret indhold