Peter Strøiman, it-udvikler og teknologichef i iværksættervirksomheden Dora Nordic, har en drøm for Bornholm. 

Foto: Studiobornholm / Verner Kjærsgaard
01.11.23 DIB Nyheder

Kan Bornholm blive it-udviklernes paradis?

It-udvikler Peter Strøiman flyttede til Bornholm og fandt billig husleje, fred og ro og en drøm om at gøre øen til et paradis for Danmarks it-udviklere.

"Jeg og min familie kom til Bornholm, fordi vi var et sted, hvor vi havde brug for fred, ro og en billig husleje."

Sådan fortæller Peter Strøiman, der er it-udvikler og teknologichef i iværksættervirksomheden Dora Nordic, der hører hjemme på Bornholm. 

- Vi fik talt med en konsulent, der fortalte os om nogle af fordelene ved at flytte til øen, som vi havde besøgt mange gange på ferie. Da vi havde taget beslutning om at flytte til Bornholm, var jeg lidt nervøs for, hvor meget jeg ville blive nødt til at pendle. Inden det hele var faldet på plads var coronaen over os, og det var blevet helt almindeligt at arbejde hjemme, siger Peter Strøiman.

Og det har ikke vist sig at være en udfordring. Og nu, hvor han er blevet partner i Dora Nordic, håber han på, at øen kan blive samlingssted for danske og udenlandske it-udviklere.

- Jeg har talt med Travis Lind Thornton fra Business Center Bornholm om at danne et fællesskab for de it-udviklere, der er på øen. På den måde kan vi hjælpe hinanden i hverdagen og sammen gøre Bornholm til et attraktivt sted at flytte hen, siger Peter Strøiman.

Læs også: Måske bliver tilflyttere skræmt af det vand, vi har omkring os

Vil gerne bidrage til Peters drøm

Peter Strøiman har fået opbakning fra Travis Lind Thornton, der ser mange muligheder i Bornholm som it-udviklernes paradis.

- Jeg har talt med en række it-professionelle, som gerne ville bidrage til at skabe et professionelt netværk. Det kræver en yderligere indsats, men forholdene på Bornholm vil være perfekte til det. Vi har hurtigt internet på det meste af øen. Her er billigt at bo, og trygheden for mennesker og familier er større på Bornholm end nogen andre steder i Danmark. Tilflyttere kan få hjælp gennem os, og øen giver mulighed for en god work-life-­balance. I det omfang jeg og Business Center Bornholm kan bidrage til Peters drøm om at gøre øen til et paradis for Danmarks it-udviklere, gør vi det gerne. Det vil være til stor gavn for øen, siger Travis Lind Thornton.

Læs også: Mor har inspireret bornholmersøstre til iværksætterliv

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Fagchef

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold