I to uger danner Dubai rammen om det 28. klimatopmøde, COP28.

Foto: Emilie Mørup
30.11.23 DIB Nyheder

Klimatopmøde tiltrækker rekordmange virksomheder

Danske virksomheder er talstærkt med i Dubai, når klimatopmødet, COP28, løber af stablen frem til 12. december.

Med et bagtæppe af energi- og forsyningskrise, finansieringsknaster og ekstreme vejrfænomener er COP28 blevet udråbt som det vigtigste klimatopmøde siden 2015.

Verdens ledere skal for første gang evaluere den globale indsats for at nå Parisaftalens mål - og der skal helst opnåes enighed om, hvordan vi kommer i mål om blot syv år, nemlig i 2030.

Centralt for EU er ønsket om en køreplan for en udfasning af oliebaseret energi, øge produktionen af grøn energi og styrke energieffektivisering.  

Det styrker interessen for at være med fra forskellige parter, fordi det er alle områder, hvor danske virksomheder kan bidrage med løsninger. Anne Højer Simonsen, der er vicedirektør og klimapolitisk chef i Dansk Industri påpeger, at CO2-udledningen stadig stiger. 

Brug for bedre adgang til finansering

- Der er brug for at udfase fossile brændsler i en fart, energieffektivisering skal fordobles og den vedvarende energi produktion skal tredobles globalt, hvis vi for alvor skal sætte fart i den grønne omstilling. Derudover er det helt afgørende, at det lykkes at få klimafinansiering på plads, så vi kan få alle lande om bord. Derfor møder vi også talstærkt op i Dubai med ambitiøse målsætninger, siger hun. 

Dansk Industri, State of Green, det danske generalkonsulat i Dubai samt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har på den baggrund samlet en bred vifte af virksomheder, NGO'er og organisationer, der deltager ved COP28 og er repræsenteret ved arrangementer på en dansk pavillon. 

State of Greens direktør Finn Mortensen peger på, at de globale udfordringer og EU’s prioriteter taler direkte ind i danske styrkepositioner, som integration og udnyttelse af vindenergi samt vores mangeårige tradition for at fremme energieffektivisering.

- Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at vi fører an og inspirerer andre lande til hurtigere handling. COP28 er et afgørende skridt på vejen, siger han i en pressemeddelelse. 

På den danske pavillon er der gjort klar til møder og foredrag.

Læs hele programmet her. 

Fakta

Dansk delegation ved COP28:

A.P. Møller Maersk, A.P. Møller Capital, Accenture, Agreena, ANDEL, Arla Foods, Babcock & Wilcox, cBrain, CIP, COWI, Danfoss, Folkekirkens Nødhjælp, Energinet, Energistyrelsen, FLSmidth, Food Nation, GreenLab, Grundfos, IDA, Kompas Management, MAN Energy Solutions, Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, Nature Energy, NKT, PKA, Rambøll, Rockwool, Topsoe, Unibio, Urban Partners, Velux og Ørsted.

Danmarks Pavillon står klar til arrangementer fra 1. december til den 10. december.

Foto: Foto: Emilie Mørup

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anne Højer Simonsen

Anne Højer Simonsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3465
  • Mobil +45 4014 0603
  • E-mail anhs@di.dk

Relateret indhold