04.12.23 DIB Nyheder

Nu går det hurtigere at få skattekort til internationale medarbejdere

Det er utrolig positivt, at Skattestyrelsen har held med at forkorte sagsbehandlingstiden for tildeling af skattepersonnummer og skattekort, mener DI. Her finder du gode råd, der gør behandlingstiden endnu kortere.

Skattestyrelsen har de sidste par år haft succes med at nedbringe sagsbehandlingstiden og forbedre vejledningen om tildeling af skattepersonnummer og skattekort. Senest har styrelsen i august implementeret en enklere digital blanket med mere vejledning til de enkelte felter i blanketten.

- Vi ved fra positiv respons fra arbejdsgivere, at I er glade for indsatsen, og takker for opbakningen fra jer ved brugen af blanketten. Vi vil gerne gøre det endnu bedre – men det kræver lidt mere hjælp fra jer som arbejdsgivere og rådgivere, siger funktionsleder Birgit Hviid, som er ansvarlig for opgaven.

Hun får opbakning fra Jacob Bræstrup, skattepolitisk chef i Dansk Industri (DI).

- DI har gennem flere år kæmpet for at få lavere sagsbehandlingstid hos Skattestyrelsen i forbindelse med ansøgning om skattekort/skattepersonnummer til medarbejdere fra udlandet. det er utrolig positivt, at Skattestyrelsen har lyttet til virksomhedernes ønske, siger Jacob Bræstrup.

Læs også: Aftale om begrænset skattesmæk glæder DI

Fakta

Her er 3 råd fra Skattestyrelsen til mindre bøvl:

  1. Indsend ansøgningen så hurtigt som muligt, gerne inden medarbejderen starter. Ansøgningen kan indsendes op til 1 måned inden 1. arbejdsdag.
  2. Oplys altid kontaktoplysninger som ansøgers navn, adresse, mailadresse og tlf.nr. Husk også korrekt cvr-nummer for arbejdsgiver og oplys også gerne mailadresse og tlf.nr på arbejdsgiveren.
  3. Vær opmærksom på, hvilke bilag der skal vedlægges - Fx kopi af begge sider af et nationalt ID-kort. Husk også alle sider af ansættelseskontrakten underskrevet af både arbejdsgiver og den ansatte.

Disse og mange flere gode råd findes på skat.dk - Få skattekort som udenlandsk medarbejder.

 

Lene Nielsen

Lene Nielsen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3563
  • Mobil +45 2949 4402
  • E-mail lni@di.dk

Relateret indhold