DI har den hjælpende hånd, du har brug for i forhold til at leve op til EU's regler

30.11.23 DIB Nyheder

SMV’er ser cybersikkerhed som konkurrencefordel

Næsten tre ud af fire SMV’er oplever fordele ved de cybersikkerhedstiltag, de har implementeret. Det viser årets cyberbarometer fra Industriens Fond. DI kan hjælpe, hvis man har brug for støtte til at leve op til EU’s nye regler på området.

Det koster, men det giver også konkurrencefordele. Cybersikkerhed altså.

Det viser det årlige cyberbarometer fra Industriens Fond.

Her kan man se, at 94 pct. af de små og mellemstore virksomheder (SMV’erne) i 2023 har indført eller opdateret ét eller flere cybersikkerhedstiltag inden for de seneste 2 år.

Og af dem, som har indført eller opdateret tiltag, er der 72 pct., der oplever én eller flere af de 11 konkurrencefordele, der er spurgt til.

Højner tilliden

For eksempel mener 32 pct. af virksomhederne, at investeringer i cybersikkerhed har øget aktionærernes og investorernes tillid til ledelsen.

Det understreger, at cybersikkerhed ikke kun handler om, at beskytte sin virksomhed mod cyberangreb, men også om at skabe værdi, mener man i Dansk Industri.

- Analysen viser, at SMV’ers investeringer i cybersikkerhed ikke alene har en positiv effekt på bundlinjen, men det højner også tilliden til virksomhedens produkter og services. Når hele 72 pct. af SMV’er oplever én eller flere konkurrencefordele som følge af de cybersikkerhedstiltag, er det en konklusion, der bør give anledning til, at endnu flere SMV’er sætter cybersikkerhed på agendaen hos ledelsen, siger Camilla Ley Valentin, branchedirektør for DI Digital.

Langt igen

Men selvom cyberbarometret 2023 viser, at det går den rigtige vej på området, er erhvervslivet langt fra færdige med at arbejde med cybersikkerhed.

- Det går frema,d med cybersikkerheden i de små og mellemstore virksomheder. Det er godt, men det er ikke prangende og vi er ikke i mål. SMVerne er rygraden i dansk erhvervsliv og derfor er det helt afgørende at vi får løftet sikkerhedsniveau på de mange mindre virksomheder – især når vi tager det nuværende trusselsbillede og de kommende skrappe regler i NIS2 (nyt EU-direktiv, red.) i betragtning, påpeger Camilla Ley Valentin.

Hjælp at hente

Hos DI er der hjælp at hente, hvis man som virksomhed har brug for at blive guidet i den rigtige retning i forhold til at leve op til EU’s strammere krav til IT-sikkerhed.

”Vi ved, at der er SMV’er som har brug for hjælp til at komme i gang med at implementere cybersikkerhedstiltag. D-mærket er en mærkningsordning for IT-sikkerhed, som kan hjælpe virksomheder med at få styr på it-sikkerheden. Hvis en virksomhed tager D-mærket, så får man et stærkt fundament for at efterleve NIS2-cybersikkerhedskrav, der træder i kraft til oktober 2024, siger Camilla Ley Valentin

Læs også: D-mærket hjælper dig gennem strengere EU-krav - DI (danskindustri.dk)

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louise Wendt Jensen
Skrevet af:

Louise Wendt Jensen

Camilla Ley Valentin

Camilla Ley Valentin

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3270
  • Mobil +45 2764 2760
  • E-mail calv@di.dk

Relateret indhold