Der er nyt udstyr på vej til i alt 30 erhvervsskoler og FGU-institutioner,

Foto: PR/Nordea-fonden
14.12.23 DIB Nyheder

Historisk stor investering glæder DI

20 erhvervsskoler og 10 FGU-institutioner – fordelt på i alt 57 lokationer rundt omkring i landet – får del i en historisk stor investering på i alt 100 mio. kr. fra Nordeafonden. Det vækker stor begejstring i DI.

CNC-fræsere, 3D-printere, fiberskærere, elektriske markrobotter, droner og elbilsplatforme.

Det er et lille udpluk af det nye udstyr, der er på vej til de i alt 30 erhvervsskoler og FGU-institutioner, som nu modtager 100 mio. kr. støtte fra Nordea-fondens Værkstedspulje. Midlerne skal bl.a. gå til bedre faciliteter og opkvalificering af undervisere og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse, skriver fonden i en pressemeddelelse.

- Vi har brug for nye generationer af dygtige faglærte og håber, at Værkstedspuljen bidrager til, at flere unge får lyst til at blive håndværkere – uanset om det er smed, kok, landmand eller andre fag. Det har været fantastisk at få et væld af ansøgninger fra ambitiøse FGU- og erhvervsskoler, der gerne vil tilbyde deres elever de bedst mulige rammer med moderne udstyr og topkvalificerede faglærere, siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden. 

Læs også: Tilbagetrækningsordninger trækker tusinder ud af arbejdsmarkedet

Fantastisk morgengave

Meddelelsen om investeringen vækker stor begejstring hos Signe Tychsen Philip, underdirektør med ansvar for erhvervs- og arbejdsmarkedsudddannelser i Dansk Industri (DI).

- Det er en fuldstændig fremragende nyhed at møæde ind på arbejde til, skriver underdirektøren i et opslag på LinkedIn.

Hun fortsætter:

- Det betyder noget at møde udstyr, teknologi og undervisning i høj kvalitet, når flere unge og voksne skal se mulighederne i erhvervsuddannelserne. Det betyder noget, hvilke historier der fortælles fra de unge, som får glæde af de mange nye initiativer som følge af Nordea Fondens meget meget store uddeling i dag. Tak til fonden for at bakke om vores gode erhvervsuddannelser, de mange dygtige elever og engagerede oplæringsvirksomheder. Det betyder noget!

Læs også: Indvandrerkvinder er storforbrugere af voksenlærlingeordningen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold