DI Tyskland åbnede afdeling i Berlin  midt i 2023, der er klar med rådgivning og en række serviceydelser til virksomheder, der vil ind på det tyske marked.

Foto: DI Tyskland
28.12.23 DIB Nyheder

Sådan hyrer du medarbejdere i Tyskland

Det kræver utraditionelle metoder at finde den rette medarbejder på Danmarks største eksportmarked i Europa. DI Tyskland er klar til at hjælpe.

Tyskland er ofte første skridt for danske virksomheder, der ser potentiale for sine varer og services uden for landets grænser. Det er relativt tæt på, både fysisk og kulturelt – og det er stort.

Selv om man med blot otte timer bag rattet kan køre ned i det centrale Tyskland, oplever mange virksomheder, at det er nødvendigt med en fast base for at få et gennembrud og eksportsucces.

Det fortæller DI’s General Manager i Tyskland, Hans Wicks. Midt i 2023 åbnede DI en ny afdeling i Berlin. En afdeling, der rådgiver og hjælper danske virksomheder i gang med eksporteventyret.

- Blandt vores forskellige ydelser har netop rekruttering af medarbejdere vist sig at være meget efterspurgt. Virksomhederne forstår, at lokal tilstedeværelse er en afgørende faktor for at opbygge tillid og et solidt forretningsfundament, siger han og uddyber:

- Ved at have sin egen afdeling i Tyskland, viser man et større commitment til at være i landet. Det styrker indtrykket af at være en troværdig og dedikeret partner for de tyske kunder. Dertil forstår lokale medarbejdere kulturen og forbrugeradfærden, og de kan være brobyggere mellem den danske virksomhed og det tyske marked.

Fandt kandidater med hjælp fra DI Tyskland

DI Tyskland hjælper bl.a. med at screene for relevante medarbejdere til de enkelte virksomheder. Det har blandt andet virksomheden Mil-tek, der fremstiller affaldspressere. Virksomheden har været aktiv i Tyskland siden 2002 og har netop brugt DI Tyskland i forbindelse med rekruttering af ny salgsmedarbejder.

- DI Tyskland var ret hurtige til at spore sig ind på, hvilken type virksomhed vi er og hvilke værdier vi bygger på. Vi oplevede en transparant og åben proces hele vejen igennem, hvor vi har været helt trygge ved, at lade DI stå først for fintuning af stillingsannoncen, den første screening til fornøjelsen af det fysiske møde med de udvalgte kandidater på DI’s kontor i Berlin. Vi fik gode kandidater på banen, og processen kørte på skinner med en professionel tilgang og grundige opfølgninger– og det synes jeg, det har været, fortæller Mil-teks eksportchef, Brian Lund Kattenhøj.

Det kræver utraditionelle metoder at nå frem til de rette kandidater. I Tyskland – som i Danmark – er mangel på kvalificeret arbejdskraft en gennemgående udfordring, og når man skal tiltrække medarbejdere som en relativt ukendt dansk virksomhed, er der brug for at supplerer de traditionelle jobportaler med en ekstra indsats.

- Personlige netværk og sociale medier er blevet afgørende i rekrutteringsprocessen. Ved at opbygge relationer og søge efter talenter gennem eksempelvis LinkedIn, XING og andre onlineplatforme, når virksomhederne ud til en bredere og mere kvalificeret kandidatpulje, forklarer Hans Wicks.

En opmuntring er det dog, at viljen til at skifte arbejdsplads stiger, fordi globaliseringen og teknologisk udvikling gør det nemmere at søge og skifte job.

Læs Hans Wicks forventninger til 2024: Tre faktorer er afgørende for tyske eksportvilkår

Fakta

DI Tyskland tilbyder en række services og rådgivning. Ydelserne omfatter blandt andet:

  • Rekruttering
  • Oprettelse af virksomhed i Tyskland
  • Administrativ services.
  • Prokura service, hvor DI agerer på vegne af jeres virksomhed i Tyskland
  • Own man in-ydelse, hvor du kan få lokalansatte i det tyske marked uden at opstarte et datterselskab

Læs mere om DI Tyskland her

Hans Wicks

Hans Wicks

General Manager, DI Germany

  • Direkte +45 3377 4770
  • Mobil +49 172 9648564
  • E-mail hawi@di.dk

Relateret indhold