Det generelle energiforbrug ligger stadig omkring 15 procent lavere end normalt, så det er rigtig positiv, at danskerne stadig sparer på energien, selvom priserne har stabiliseret sig, siger funktionschef Jack Kristensen fra Andel Energi.

Foto: Colourbox
26.05.23 DIB Nyheder

Danskernes interesse for elpriser dykker

Tal fra Google Trends viser, at interessen for elprisernes udsving er faldet markant i takt med elprisernes fald i år. DI opfordrer til at have fokus på de gode sparevaner, selvom priserne er faldet.

Det er ikke lang tid siden, at danskernes folkesport var at kende elprisernes udvikling og prisen på en tøjvask. I takt med at elpriserne er faldet tilbage fra sidste års højder er interessen for elprisernes udvikling imidlertid forduftet. Det viser tal fra Google Analytics, som Dansk Industri (DI) har analyseret.

For hver gang der i starten af oktober sidste år blev søgt 100 gange efter elpris på google, bliver der nu søgt cirka 13 gange. Samme udvikling ses, når du kigger på søgeord som ”strøm” og ”elregning”. Og app’s, hvor du kan følge med i elpriserne er forduftet fra hitlisterne over de mest downloadede apps.

Vicedirektør i DI Troels Ranis mener, at udviklingen er naturligt taget i betragtning, at der er kommet mere ro over elprisernes udvikling.

- Af hensyn til den grønne omstilling er det imidlertid vigtigt, at vi fortsat gør os umage med at mindske vores forbrug af energi og bruge den på tidspunkter, hvor der er mest energi tilgængelig. Det gælder om at huske de gode vaner fra sidste år, siger han.

Læs også: Elpriserne er faldet over 50 procent siden sidste år

Andel Energi: Fortsat gode sparevaner

Hos Andel Energi, der har 1,2 millioner privat- og erhvervskunder, er oplevelsen, at rigtig mange kunder stadig er gode til at spare på både el og gas.

- Det generelle energiforbrug ligger stadig omkring 15 procent lavere end normalt, så det er rigtig positiv, at danskerne stadig sparer på energien, selvom priserne har stabiliseret sig, siger funktionschef Jack Kristensen.

Han mener, at rigtig mange danskere har tillagt sig gode energivaner. Samtidig har Andel Energi gjort det lettere for kunderne at hente information blandt andet via Andel Energis app, som fortsat har et konstant stort antal aktive brugere. Til gengæld er søgningen efter elpriser faldet markant på Andels hjemmeside.

Jack Kristensen opfodrer kunderne til at holde fast i de gode vaner. Det er dog mere usikkert om forbruget i sommermånederne kan vedblive at være så meget under normalt niveau.

- Der er bare ikke de samme sparemuligheder om sommeren, hvor normalen er at have slukket for varmen og have lyset slukket i de lyse aftentimer, siger Jack Kristensen fra Andel Energi.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Troels Ranis

Troels Ranis

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold