Markedet for sommerhusudlejninger nyder også godt af turister fra især Tyskland og Nederlandene. Især sidstnævnte står for en væsentlig del af fremgangen i sommerens feriehusbookinger.

24.06.23 DIB Nyheder

Dansk turisme har rekordsommer i vente

Rekordsommeren for dansk turisme fra 2022 ser ud til at blive slået i 2023, viser ny prognose. Særligt danske hoteller og feriecentre kan glæde sig til markant flere gæster.

Der er udsigt til rekordmange overnatninger i Danmark i sommeren 2023. Den hidtidige rekord fra 2022 ser ud til at blive slået med en vækst på fire procent. Eller hvad der svarer til 700.000 overnatninger. Det viser en ny analyse fra DI Turisme og Oplevelser.

- Det er særligt de danske hoteller og feriecentre, der kan se frem til flere overnattende gæster. De får 6,8 procent flere gæster, end de gjorde i 2022, som også var rekordår for branchen, siger Maria Krüger Torp, chef for DI Turisme og Oplevelser.

Det er især flere udlændinge, der trækker rekordudviklingen. Her kan hoteller og feriecentre forvente at gå 12,5 procentpoint frem, mens der er udsigt til en mere beskeden fremgang på 2,6 procentpoint for danske overnatninger.

- Det er stærkt nyt for dansk turisme, at vi kan tiltrække så mange udlændinge. Det er helt klart udlændinge, der kan give dansk turisme det største løft. Men hvis vi skal indfri potentialet er der behov før øgede investeringer i markedsføring af samt en udbygning af kapaciteten. Særligt uden for hovedstaden er der et investeringsefterslæb, siger Maria Krüger Torp.

Læs også: Hovedstaden vil have flere megaevents

Nederlændere flytter ind i danske sommerhuse

Markedet for sommerhusudlejninger nyder også godt af turister fra især Tyskland og Nederlandene. Især sidstnævnte står for en væsentlig del af fremgangen i sommerens feriehusbookinger.

- Nederlænderne har for alvor fået øjnene op for Danmarks skønne somre. Det skyldes også en særdeles veludført markedsføringsindsats, siger Maria Krüger Torp.

Hun påpeger dog også, at den store efterspørgsel på overnatninger i Danmark kræver, at der bliver skruet op for hastigheden med etablering af ladestandere til elbiler.

- Der skal fuld fart på udrulningen af el-ladestandere. Både i turismeknudepunkterne og ude i landet, så vi ikke risikerer, at turister vælger os fra af den årsag. Elbiler bliver også langt mere almindelige som ferietransportmiddel for vores naboer i Norge og Sverige, og dem skal vi naturligvis kunne servicere, siger Maria Krüger Torp.

Læs også: Turismen skal afrapportere på bæredygtighed - få hjælp her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Asger Bjerg Pedersen

Asger Bjerg Pedersen

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3967
  • Mobil +45 5218 5921
  • E-mail asbp@di.dk

Relateret indhold