Topembedsmænd fra Kina, Thailand Vietnam, Malaysia og Indonesien er  i disse dage med til VM i badminton - og besøger samtidig den danske vandsektor.

Foto: Emil Stub
25.08.23 DIB Nyheder

Fjerbold fremmer dansk vandeksport

Topembedsmænd fra forsyningssektorerne i asiatiske lande nyder i disse dage en kombination af VM i badminton og besøg i den danske vandsektor. DI opfordrer til, at ”superevents” i Danmark i højere grad udnyttes til eksportfremme.

Flertallet af danskere håber nok på danskere øverst på podiet, når VM i badminton er færdigspillet søndag den 27. august i København. Men på tilskuerpladserne vil der også være knap 20 topembedsmænd, der hepper på andre atleter.

Udenrigsministeriet, State of Green og Dansk Industri (DI) er nemlig i disse dage værter for repræsentanter for forsyningssektorerne fra landene Kina, Vietnam, Filippinerne, Indonesien, Thailnad og Malaysia. Disse repræsentanter skal på visit i den danske vandsektor og kommer blandt andet på besøg hos AVK, Aquaporin, Kamstrup og Aarhus Vand.

- Det er en super interessant gruppe for os at få på besøg. Det er mennesker med stor indflydelse på investeringer i deres respektive lande, og vi er virkelig glade for denne lejlighed til at kunne præsentere vores løsninger for dem, siger Michael Ramlau, Global Brand Manager hos AVK International. 

Læs også: Ambassadører i DI: Danmark nyder stor anseelse

Udfordret på vandområdet

Han bakkes op af Mads Helleberg Dorff, chef for DI Vand, der har været medarrangør af besøget.

- I DI Vand har vi bakket om ideen fra starten, da vi har vurderet, at det ville være af betydelig interesse for vores medlemmer, som i forvejen eksporterer for langt over 2 mia. kr. til disse seks lande. At bruge dansk lederskab på badminton i verden til at fremme vores erhvervsmæssige og tilsvarende styrkeposition på vandområdet er stærkt. Det er ingen hemmelighed, at badminton er populært i Sydøstasien, og at regionen er stærkt udfordret på vandområdet. Derfor tror jeg, at det er lykkedes at tiltrække den tunge og beslutningsdygtige delegation til Danmark. Og det kan vi i høj grad bruge i vandbranchen, siger Mads Helleberg Dorff

Læs også: DI Vand indgår vigtig aftale med førende indisk virksomhed

Brug superevents til eksportfremme

Men udover besøgene hos de danske vandvirksomheder får gæsterne altså også lejlighed til at følge med i kampe på lægterne ved VM i badminton. I DI er underdirektør Jens Holst-Nielsen glad for, at det er lykkedes at få kombineret vandbesøget med VM i badminton.

- Det er en super god ide, og vi kan sagtens blive endnu bedre til at udnytte den slags superevents til at tiltrække mulige eksportkunder. Jeg har et klart indtryk af, at det giver et ekstra incitament for deltagerne, at de kan få en oplevelse med, når de kommer til Danmark for at lade sig inspirere til løsninger i deres hjemlande, siger Jens Holst-Nielsen.

Han peger i den forbindelse på, at DI også har fået mulighed for at tage danske virksomheder med til OL i Paris i 2024.

- Kombinationen af superevents og eksportfremme er på mange måder helt genial, og vi bidrager meget gerne til, at vi bliver endnu bedre til den disciplin fremover, siger Jens Holst-Nielsen.

Læs også: Spektakulært tilbud – kom med DI til OL i Paris

Fakta

Deltagere i den asiatiske delegation

 

Kina

Xing Haifeng, Director General-Level Consultant, Department of Urban Development, Ministry of Housing and Urban-Rural Development.

Xu Huiwei, Deputy Director, Department of Urban Development, Ministry of Housing and Urban-Rural Development

Wang Kai, Director-Level Consultant, Department of Urban Development, Ministry of Housing and Urban-Rural Development

 

Thailand

Mr. Soomet Saitong, Deputy Director General of Department of Water Resources, Ministry of Natural Resources and Environment

Mr. Nirut Koonphol, Director of Water Allocation Division, Ministry of Natural Resources and Environment

Mr. Paitoon Kengkarnchang, Director of the Office of the National Water Resources, Office of the Prime Minister

 

Vietnam

Ms. Dang Anh Thu, Vice Director, Department of Technical Infrastructure, Ministry of Construction

Ms. Truong Thi Thu Thanh, Deputy Director, The Construction Economics Department, Ministry of Construction

Filippinerne

Ms. Leonor C. Cleofas, Administrator, Metropolitan Waterworks and Sewerage System

Ms. Renee Josephine G. Inting, Board Secretary VI, Metropolitan Waterworks and Sewerage System

Jocelyn Guce, Acting Deputy Administrator for Engineering, Local Water Utilities Administration

 

Indonesien

Mr. Fauzan, Director for Wastewater, PDAM (Water Utility) Tirtanadi Medan,

Mr. Aulia Roza Putera, President Director, PT Prisma Pusaka Artha Raya

Mr. Heriantono Waluyadi, Deputy Director for Water Strategy System, Ministry of Public Works

 

Malaysia

Mr. Ching Thoo A/L Kim, Deputy Secretary General (Water & Sewerage) - Ministry of Natural Resources, Environment and Climate Change

Mr. Amiruddin bin Alaldin, Deputy Director General - Department of Irrigation and Drainage - Ministry of Natural Resources, Environment and Climate Change

Ms. Therese Tiu Kok Moi, Principal Assistant Secretary - Water and Sewerage Services Division - Ministry of Natural Resources, Environment and Climate Change

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mads Helleberg Dorff

Mads Helleberg Dorff

Chef for DI Vand

  • Direkte +45 3377 3034
  • Mobil +45 4280 1888
  • E-mail mahd@di.dk

Relateret indhold