Muligheden for personligt at møde med Zelenskyj gjorde indtryk på de danske virksomhedsledere. De ser ham helt sikkert som den øverste leder af et land i krig, men også en leder med helt særlige egenskaber.

Foto: Jens  Holst-Nielsen
21.08.23 DIB Nyheder

Zelenskyj vil øge Ukraines samarbejde med dansk erhvervsliv

Ukraines præsident gjort stort indtryk på danske erhvervsledere i København og opfordrede dem til at øge tilstedeværelsen i det krigsramte land.

Der er et stort behov for investeringer og at skabe arbejdspladser i Ukraine. Og det kan danske virksomheder bidrage til og samtidig få hjælp til indsatsen fra både centralt og lokalt hold i det krigsramte land.

Sådan lød det fra Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj til de mange erhvervsledere, der mandag mødte den populære landsleder i København, fortæller DI’s repræsentant ved arrangementet, underdirektør Jens Holst-Nielsen.

- Muligheden for personligt at møde med Zelenskyj gjorde uden tvivl indtryk på de danske virksomhedsledere. De ser ham helt sikkert som den øverste leder af et land i krig, men helt sikkert også en leder med helt særlige egenskaber.

Mødet med erhvervsledere og erhvervsorganisationer kom i forlængelse af, at den ukrainske præsident havde holdt tale for Folketingets politikere. Og der var mødt en del erhvervsledere op fra mange virksomheder, der har haft forretning i landet inden invasionen, hvor flere nu bidrager aktivt til genopbygningen. Fælles for dem alle er, at de vil hjælpe og i forskellig grad ser gode markedsmuligheder på længere sigt.

Læs også: ”Der er et kæmpe marked for ukrainske varer”

Enestående statsleder

Jens Holst-Nielsen har siden krigens start stået i spidsen for DI's koordination af en lang række danske virksomheders hjælp og bidrag til Ukraine. Og han har en løbende kontakt med Ukraines erhvervsorganisation og centrale embedsmænd. Det var dog første gang, at han selv mødte Volodymyr Zelenskyj.

- Og det er en præsident af en helt særlig kaliber. Jeg oplevede først og fremmest en energi og et nærvær som ligger langt ud over, hvad man kan forvente af en statsleder som har været i krig i halvandet år. Tillige var han dybt taknemmelig for de danske donationer og opbakningen fra det danske folk.  Jeg har mødt en del statsledere i mine 25 år i Dansk Industri – men ingen som ham, fortæller Jens Holst-Nielsen.

Tilmeld dig DI's følgegruppe for Ukraine

DI etablerer erhvervsalliance

Næste skridt for DI’s indsats i arbejdet for at hjælpe Ukraine er etableringen af Ukrainian-Danish Business Council som bl.a. skal hjælpe danske virksomheder i gang i Ukraine.

- Derudover er vi massivt til stede med 40 virksomheder ved konferencen Rebuild Ukraine, som holdes i Warszawa til november, mens vi også fortsætter vores samarbejdsprojekt med Federation of Employers of Ukraine, siger Jens Holst-Nielsen.

Læs også: Stort langsigtet dansk marked i Ukraine

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold