DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen fik en rundvisning hos UXV Technologies af stifteren Steven Friberg ved markeringen af deres medlemsskab.

Foto: Thomas Arnbo
06.09.23 DIB Nyheder

Velkommen til DI-medlem nr. 20.000

UXV Technologies har netop meldt sig ind i Dansk Industri for at blive del af et stærkt netværk i forsvarsindustrien. Virksomhedens vækst og energi imponerer DI-direktør Lars Sandahl Sørensen.

33-årige Steven Friberg startede sin egen første drone-virksomhed blot 19 år gammel. I dag står han i spidsen for et sandt væksteventyr, nemlig UXV Technologies, hvis 75 medarbejdere i Ishøj har travlt med at levere udstyr til både forsvarsindustrien og civile virksomheder, der har brug for fjernstyringskonsoller og sensorer til en bred vifte af droner og robotter. Et medlemskab af DI skal understøtte muligheden for at fortsætte vækstrejsen.

- Det går faktisk allerede rigtigt stærkt. Alene i 2022 tredoblede vi vores omsætning til 70 mio. kr. Og interessen for vores teknologi er vokset med den tilspidsede geopolitiske situation i verden, hvor behovet for at styrke mange landes forsvar er øget, fortæller Steven Friberg.

UXV Technologies forventer at fortsætte væksten inden for forsvarsindustrien. Derfor har Steven Friberg valgt at melde sin virksomhed ind i Dansk Industri, hvor UXV faktisk samtidig bliver erhvervsorganisationens medlem nummer 20.000.

- Vi har meldt os ind i DI, fordi organisationen har samlet forsvarsindustrien til et stærkt netværk med gode muligheder for at skabe nye relationer i både ind- og udland. Samtidig er DI en vigtig spiller inden for det politiske system, som kan hjælpe med at skabe bedre vilkår for vækstvirksomheder, fortæller Steven Friberg.

Medlemskabet af DI forventes dermed at styrke forretningsmulighederne. UXV Technologies' produkter sælges primært uden for landets grænser, hvor den amerikanske forsvarsindustri er blandt de største kunder, hvorfor virksomheden tidligere på året åbnede egen fabrik i Pennsylvania. Ambitionen er at øge eksporten, og derfor deltager Steven Friberg som noget af det første i DI’s forsvarsindustrielle eksportfremstød til Polen og London dette efterår.

Artikel fortsætter under billedet

UXV Technologies stifter Steven Friberg har altid stræbt efter luft under vingerne. Som 14-årig var han således allerede svæveflyver.

Foto: Privatfoto

Nr. 20.000 understreger DI's potentiale 

DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen besøgte virksomheden i forbindelse med markeringen af deres medlemskab af DI.  Han er dybt imponereret over den fart virksomheden vokser med, og ser ejeren Steven Friberg som et levende eksempel på den energi, det mod og den nysgerrighed, der skal til for at drive en virksomhed langt.

- Det går godt i UXV Technologies. De har stort set fordoblet omsætningen hvert år de seneste tre år. Og selvom det ikke er længe siden, at de flyttede fra Brøndby til Ishøj, er de allerede ved at vokse ud af de nye kontorer. I juni åbnede UXV Technologies tilmed egen fabrik i Johnstown, Pennsylvania. Den vækstrejse kan man kun have respekt for, siger Lars Sandahl Sørensen og fortsætter:

- Og jeg er ærlig talt stolt over, at virksomheden er DI-medlem nr. 20.000. For selvom 20.000 bare er et tal, så repræsenterer det for mig det potentiale et stort DI-fællesskab har til at rykke og udvikle dansk erhvervsliv og det danske samfund, siger Lars Sandahl Sørensen.

Fakta

UXV Technologies

  • Grundlagt i 2014 af Steven Friberg.
  • Har hovedsæde i Ishøj.
  • Udvikler og producerer fjernstyringskonsoller og sensorer til droner og robotter.
  • Virksomheden har 75 medarbejdere og omsatte for 70 mio. kr. i 2022.
  • DI’s medlem nr. 20.000. Har meldt sig ind i branchefællesskabet DI Forsvar og Sikkerhed.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Joachim Finkielman

Joachim Finkielman

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3673
  • Mobil +45 6187 1540
  • E-mail jofi@di.dk

Relateret indhold