"Det vil være ærgerligt at sætte gang i projekter, som vil blive ulovlige, og derfor er der behov for hjælp til alle de virksomheder, der står klar til at gøre brug af AI," siger Camilla Ley Valentin, branchedirektør i DI Digital.

Foto: Kasper Hjorth/Büro Jantzen
21.02.24 DIB Nyheder

DI parat med massiv rådgivning om AI til erhvervslivet

Alle danske virksomheder skal nu forholde sig til AI-forordningen, der faldt på plads primo februar. Derfor lancerer DI en massiv rådgivningsindsats, der guider især SMV’er gennem forordningens kringelkroge.

I samarbejde med bl.a. advokatfirmaerne Bird & Bird, Poul Schmith/Kammeradvokaten og den digitale mærkningsordning, D-mærket, lancerer Dansk Industri (DI) nu en pakke af juridiske værktøjer. De skal guide især SMV’er gennem AI Acten/AI-forordningen, som faldt endelig på plads den 2. februar.

- Det er vigtigt for vores samfund og for den danske konkurrenceevne at vores erhvervsliv kommer i gang med at bruge kunstig intelligens. Derfor er det også vigtigt, at alle danske virksomheder nu forholder sig til, hvad forordningen konkret betyder for dem. Det er svært og uoverskueligt for de fleste. Her kommer DI Digital i samarbejde med vores medlemmer til hjælp med en værktøjskasse, der har konkrete guides, vejledninger, skabeloner mv. siger Camilla Ley Valentin, branchedirektør i DI Digital.

Læs mere på hjemmesiden Juridisk hjælp til brug af AI

AI er gamechanger for hele verden

Produkterne i værktøjskassen er skabt til at hjælpe virksomheder med at benytte kunstig intelligens (AI) juridisk forsvarligt. Der er desuden flere produkter på vej i de kommende måneder.

- Der er stadig en række usikkerheder i forhold til, hvordan forordningen vil blive implementeret i Danmark. Men det vil være ærgerligt at sætte gang i projekter, som vil blive ulovlige, og derfor er der behov for hjælp til alle de virksomheder, der står klar til at gøre brug af AI, siger Camilla Ley Valentin.

Hun mener samtidig, at brugen af AI bliver en gamechanger for erhvervslivet i hele verden.

- De, der ikke kommer godt i gang med AI, vil blive udkonkurreret af dem, der gør. Det gælder ikke kun i Danmark men i hele verden. Derfor opfordrer vi til, at virksomhederne kommer i gang nu. Det arbejde vil vi gerne hjælpe virksomhederne med, med vores guides", siger Camilla Ley Valentin, branchedirektør i DI Digital.

Hun forventer desuden, at der vil blive sat flere restriktioner på brugen, så det sikres, at brugen er ansvarlig og ikke krænker borgeres og virksomheders rettigheder.

- Derfor vil det også i stigende grad blive et konkurrenceparameter, at man kan dokumentere sin digitale ansvarlighed, siger Camilla Ley Valentin.

Se i boksene herunder, hvad du får i rådgivningsuniverset, og hvornår du kan få information om det ved fysiske og digitale events.

Eller - endnu nemmere - kig ind på di.dk/ai

 

Det får du i det nye univers

Det får du i det nye rådgivningsunivers

AI Act Guide: Hvad er AI Act, årsag, timeline og hovedpointer.

Vejledning til personalepolitik for brug af generativ AI.

Skabelon til politik for af Gen AI.

Guide til immaterielle rettigheder i AI-projekter.

Katalog over typiske risici med AI og forslag til mitigering.

Skabelon til konsekvensanalyse ift databeskyttelse i AI-projekter

Digitalt selvevalueringsværktøj fra D-mærket.

Mere indhold er på vej til siden Juridisk hjælp til brug af AI

Events om AI på vej

Events om AI på vej

DI afholder fysiske events i Industriens Hus den

  1. marts og 3. april

Samt i Aarhus hos DI Medlemmet Vertica

  1. marts og 10. april

Flere events vil blive annonceret på hjemmesiden AI Kurser og arrangementer hvor du også finder tilmeldingssiderne

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henrik Fabrin

Henrik Fabrin

AI Lead

Relateret indhold