Fra venstre: Signe Tychsen Philip, Dansk Industri, Anne Holst Thomsen, Sebastian Chidi Rygaard Andresen, Thomas Holm Strandby, Johan Wolff Pjetursson. Kasper Palm, Dansk Metal.

Foto: Anni Norddahl
14.03.24 DIB Nyheder

Danske industriteknikerlærlinge skal i oplæring på Lockheed Martin

Den 6. maj 2024 rejser fire danske industriteknikerlærlinge til Texas i USA. De er blevet udvalgt til at komme i oplæring hos flyproducenten Lockheed Martin, der fremstiller kampflyene F-35.

En erhvervsuddannelse åbner døre til hele verden, og for fire danske industriteknikerlærlinge fører uddannelsen dem nu til Texas i USA.
Gennem seks ugers oplæring hos en af verdens største forsvarsleverandører, Lockheed Martin, får lærlingene et unikt indblik i fremstillingen af F-35 kampfly.
- Jeg er meget stolt af, at vi igen i år sender dygtige, danske industriteknikerlærlinge i praktik i USA hos verdens største forsvarsleverandør. I en tid, hvor samfundet mangler mange flere faglærte, er jeg glad for, at vi kan vise, at det her kan lade sig gøre. Det er en unik mulighed for de unge faglærte, der er afsted. Samtidig håber jeg, det kan inspirere andre til at overveje en faglært uddannelse, som kan åbne flere døre, end hvad mange måske tror, siger Kasper Palm, næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) og forbundssekretær i Dansk Metal.

Læs også: Nøgne damer forbudt - snedker vil have flere kvinder ansat

Håber at inspirere andre til udlandsophold

Projektet med oplæring på Lockheed Martin blev søsat første gang i 2018 i et samarbejde mellem Dansk Industri, Dansk Metal, Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Lockheed Martin og ikke mindst den danske virksomhed Multicut.

Da projektet tog sin form i 2018, var det parternes håb, at der blandt andet ville blive skabt en varig model for udstationering af danske lærlinge Lockheed Martin. Den del af målsætningen er nået, og nu er håbet, at projektet kan inspirere endnu flere fra erhvervsuddannelserne til at rejse ud.

- Et projekt som det her kan forhåbentlig inspirere andre til at se mulighederne i at gennemføre en del af læretiden uden for Danmark. Det giver indsigt og udsyn at prøve kræfter med sit fag i et andet land. Den viden, lærlingene bringer med hjem fra udlandet, er helt uvurderlig, siger Signe Tychsen Philip, der er formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) samt underdirektør og chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser i DI.

Det er Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI), der er ansvarlig for oplæringsopholdet, og udsendelsen af lærlingene foregår i et tæt samarbejde med DI, Dansk Metal og virksomheden Multicut.

De fire industriteknikerlærlinge, der skal afsted i år, er:
- Anne Holst Thomsen, Knorr-Bremse Rail Systems Denmark
- Thomas Holm Strandby, Multicut A/S
- Sebastian Chidi Rygaard Andresen, Danfoss Power Solutions Aps
- Johan Wolff Pjetursson, MAN Energy Solutions

Læs også: Kender du en lærling, der vil repræsentere sin uddannelse og være med som lærlingevært på DM i Skills 2024?

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold