Kun 45 procent af virksomhederne har taget forholdsregler eller oprettet et beredskab for at sikre virksomheden imod konsekvenserne af en hybridkrig. Det er især sket med sikring af IT-systemer og strømforsyning.

Foto: Getty Images
08.05.24 DIB Nyheder

DI kommer bekymrede virksomheder i møde

DI lancerer beredskabssite, hvor virksomheder kan finde vejledning, gode råd og nyttige links til relevante myndigheder og interessenter.

I en rundspørge i DI’s virksomhedspanel svarede ni ud af ti virksomheder i marts, at de i en vis grad var bekymrede for, at en hybridkrig kan give negative følger for virksomhedens forretningssituation.

Bekymringen aktualiseres af, at trusselsniveauet fra Rusland mod Europæiske lande ifølge flere internationale og danske medier er hævet. Det gælder også Danmark, og ifølge PET og FE er det særligt mod danske myndigheder, virksomheder og organisationer, der har relation til den militære støtte til Ukraine.

For at komme virksomhedernes behov i møde har DI oprettet et nyt beredskabssite, hvor medlemmer kan finde vejledning, gode råd og nyttige links til relevante myndigheder og interessenter.  

- Vi har desuden oprettet en følgegruppe, hvor interesserede medlemmer løbende vil modtage relevant information, opdateret vejledningsmateriale og invitationer til relevante arrangementer og webinarer, siger Thomas Bustrup, viceadm. direktør i DI.

Han oplyser, at DI også skruer op for samarbejdet med myndigheder og det politiske system omkring beredskab og trusselsvurderinger for at sikre, at der er den nødvendige opmærksomhed og koordination hos det officielle Danmark.

- Der er behov for overblik og transparens fra myndighedssiden, så virksomheder bedst muligt kan orientere sig i risikobilledet, siger Thomas Bustrup.

Læs også: Bliv klogere på ny cybertrusselsvurdering

Virksomheder har tillid til myndigheder

De fleste virksomheder var i marts forholdsvist trygge ved myndighedernes sikring af kritisk infrastruktur. Kun 23 procent af dem svarede i rundspørgen, at de havde lav grad af tillid, mens virksomheder, der slet ikke havde tillid til myndighederne, kun udgjorde 3 procent af svarene.

-  Virksomhederne ramte ganske godt ind i DI’s vurdering af de danske beredskab. Dog vil vi gerne – i lyset også af den seneste melding fra sikkerhedstjenesterne - opfordre til en opgradering af det offentlige danske beredskab, ligesom vi selv vil opgradere vores beredskab, siger Thomas Bustrup.

Den samme opfordring går også ud til virksomhederne, som DI opfordrer til at overveje, om de har det nødvendige beredskab.

- Vi ønsker ikke at skabe frygt, men vi vil gerne opfordre virksomhederne  til at overveje, om de har det nødvendige beredskab, hvis de skulle få brug for det, siger Thomas Bustrup.

Han henviser til, at DI’s rundspørge viser, at kun 45 procent af virksomhederne har taget forholdsregler eller oprettet et beredskab for at sikre virksomheden imod konsekvenserne af en hybridkrig. Det er især sket med sikring af IT-systemer og strømforsyning.

Kontakt DI på mail beredskab@di.dk, hvis I har spørgsmål vedrørende ovenstående, eller hvis I har forslag til, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe jer i forbindelse med beredskab og sikkerhed. 

Besøg DI's beredskabssite

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Astrid Damsgaard Lyng

Astrid Damsgaard Lyng

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3310
  • Mobil +45 2872 2272
  • E-mail asdl@di.dk

Relateret indhold