06.08.19 Miljø, energi og klima Nyheder

Cirkulær økonomi – fra strategi til forretning

Nyt nordisk projekt hjælper virksomheder med at gøre cirkulær økonomi til forretning. Nordic Innovation, Sitra og Accenture er gået sammen i et projekt, der skal hjælpe virksomheder på vej i omstillingen til cirkulær økonomi – og samtidig vise vejen for andre.

Projektet sætter fokus på traditionelle produktionsindustrier: Maskiner & Udstyr, Transport, Søfart og Energi. Målet er at give virksomheder inden for de fire industrier værktøjer til at blive en del af den cirkulære omstilling.

Konkret vil virksomhederne få mulighed for at indgå i pilotprojekter herunder igangsættelse af samarbejde i industrien, nye innovative cirkulære forretningsmodeller eller udvikling af cirkulære økosystemer.

De fire industrier er udvalgt, fordi de har et stort klimaaftryk og stort potentiale for, at omstille til cirkulære forretningsmodeller.

Hvorfor nu?

Cirkulær økonomi handler om at gentænke design, produktion og forretning på en måde, så materialer og værdier fastholdes i et cirkulært kredsløb. Med stigende digitalisering, krav fra kunder og ny lovgivning er der efterhånden et tydeligt pres for en mere bæredygtig produktion. Med deltagelse i projektet vil virksomheder få hjælp til omstillingen, og til at sætte cirkulære initiativer i gang.

Projektets proces

Projektet vil blive udført gennem tre faser, der løber fra sommeren 2019 til foråret 2020.

  • Rekruttering af virksomheder indenfor de fire fokus industrier.
  • De deltagende virksomheder deltager i tre bootcamps, hvor der vil være fokus på innovation og læring gennem værktøjer og metoder.
  • Igangsættelse af pilotprojekter med vejledning fra projektpartnerne

Skal din virksomhed være med?

Hvis du og din virksomhed vil deltage, så kan I tage kontakt via info@nordiccircularindustries.com, hvor i også kan få mere information om projektet.

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk