10.10.23 Miljø, energi og klima Nyheder

Hjælp til kompetenceudvikling inden for grøn omstilling i SMV’er

Projektet SMV:Grønne Kompetencer henvender sig til SMV’er og har til formål at tilføre deltagerne kompetencer, viden og færdigheder, så de kan imødekomme og håndtere konkrete nye grønne opgaver og EU-krav samt og træffe strategiske beslutninger i forhold til en grøn omstilling.

SMV:Grønne Kompetencer er en ordning for små og mellemstore virksomheder (SMV’er) i hele Danmark. Projektet er en del af virksomhedsprogrammet 2.0 og er finansieret af EU-støtte fra den Europæiske Socialfond Plus og midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Formålet med projektet

Mange SMV’er er begyndt at se potentialet og mulighederne i den grønne omstilling. Samtidig oplever de dog, at området konstant stiger i kompleksitet og bliver omfattet af flere og flere nationale og internationale krav.

SMV:Grønne Kompetencer skal bidrage til, at SMV’erne får afklaring i forhold til, hvordan de kan arbejde med den grønne omstilling og hvilke kompetencer og opkvalificeringer af medarbejdere, der vil blive nødvendige i fremtiden.

Åben for ansøgning til virksomhedsrettede tilbud

Konkret tilbyder SMV:Grønne Kompetencer tre virksomhedsrettede tilbud. To af tilbuddene, som hedder henholdsvis Voucher 1 og Voucher 2, er nu åbnet for ansøgning, mens det tredje, som er en gratis Grøn Kickstart Workshop, nu er åbnet for tilmelding.

Voucher 1 tilbuddet giver SMV’er støtte til et skræddersyet 1:1 kompetenceudviklingsforløb med en rådgiver. Ved bevilling af en Voucher 1 får virksomheden op til 60.000 kr. til skræddersyet kompetenceudvikling, der skal være med til at kickstarte virksomhedens arbejde med den grønne omstilling. Voucher 1 forløb er individuelle og målrettet netop den tildelte virksomheds behov.

Voucher 2 tilbuddet giver støtte til deltagelse i allerede eksisterende tilbud og kurser under projektet. Med en Voucher 2 kan en virksomhed benytte sig af tilbud, såsom kurser ved videns- og uddannelsesinstitutioner. En Voucher 2 bevilling vil give virksomheden mulighed for at indgå  i forløb, som har en mere generel karakter, til en samlet værdi af op til 60.000 kr.

De Grønne Kickstart-workshops kræver i modsætning til Voucher-forløbene ikke en ansøgning, men kan blot tilmeldes. Workshoppene er gratis og har til formål at være afklarende og kompetencegivende. De henvender sig til virksomheder, der har behov for viden og en afklaring på deres kompetenceudviklingsbehov inden for grøn omstilling.

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold