11.10.23 Miljø, energi og klima Nyheder

Producentansvar for emballage udskydes et halvt år

Producentansvaret for emballage skulle være trådt i kraft den 1. januar 2025. Det er nu udskudt til den 1. juli 2025. Samtidig forventer Miljøministeriet, at den nye frist for at foretage den lovpligtige registrering hos DPA bliver 1. april 2024.

Årsagen til udskydelsen er, at Kommissionen har meddelt, at Danmark ikke må implementere nye regler eller lovgivning på et område, hvor der er igangværende forhandlinger på EU-niveau. I dette tilfælde revision af emballageforordningen.

Det var tidligere meldt ud, at producenter skulle registrere sig som producent hos DPA fra 1. januar 2024 og angive markedsførte emballagemængder, men også registreringsforpligtelsen udskydes. Miljøministeriet forventer nu, at dem, som omfattes af producentansvaret for emballage, skal registrerer sig fra og med 1. april 2024.

Den nye tidsfrist giver lidt bedre forberedelsestid for virksomheder, der omfattes, og bedre tid til at komme i mål med udvikling og implementering af rammerne. Samtidig er det dog vigtigt, at det ikke udskydes yderligere. Danmark er i forvejen bagud ift. andre europæiske lande, og producentansvaret er vigtigt for den grønne omstilling og ambitionen om at skabe et mere cirkulært ressourceforbrug.

Følg med i DI’s FAQ om producentansvaret for opdateringer om rammer og tidsfrister.

Iben Kinch Sohn

Iben Kinch Sohn

Fagleder for cirkulær økonomi

  • Direkte +45 3377 3713
  • Mobil +45 2625 0910
  • E-mail ibso@di.dk

Relateret indhold