Vi rådgiver dig

1. Se ind i din forretning

Enhver forandring i en organisation skal tage udgangspunkt i forretningens nuværende situation.

Hvorfor er du her? - Hvorfor er du havnet på den her side omkring digitalisering? Det spørgsmål er centralt, fordi allerede i det spørgsmål ser du ind i din forretning. Måske fordi ordet 'digitalisering' er blevet populært, og du ikke ved, hvordan det skal bringes i spil i din forretning. Måske fordi du ser udfordringer i din forretning, som digitalisering måske kan løse. Eller måske du ser muligheder, som digitalisering kan styrke. 

Digitalisering er ikke et mål i sig selv, men skal betragtes som et værktøj til at skabe større værdi i forretningen og for kunderne. Derfor anbefaler vi, at det første trin i digitaliseringen er, at se ind i din forretning, og blive klogere på, hvor I kan skabe større værdi - enten ved at gøre ting smartere eller på nye måder. 

Eksempel: 
Hvor der kan sættes ind er naturligvis forskelligt fra virksomhed til virksomhed. Men måske oplever I, at I har svært ved at nå jeres kunder. Måske I bruger for meget tid i de administrative processer, som forsinker produktionen. Måske I gerne vil nå nye markeder. Eller måske I har brug for at være tættere på kunderne efter, at de har købt jeres produkt. 

   

Refleksionsspørgsmål

Vi anbefaler, at du stiller dig selv følgende spørgsmål for at få grundlæggende indsigt i din forretning. Indsigt som kan skabe fundemant for digitalisering, der skaber værdi i din forretning. 

1. Hvad gør din forretning godt i dag?
Det I gør godt, skal I naturligvis ikke lave om på.

2. Hvor er din forretning udfordret i dag?
Hvad udfordre din virksomhed i dsg, og som er nødvendige at ændre på for at styrke forretningen?

3. Hvad har kunderne brug for?
Din forretning er til for kunderne, så hvad forventer de af din forretning både nu og i fremtiden? 

4. Hvad gør konkurrenterne?
Har du styr på, hvad dine konkorrenter gør, som kan komme til at udfordre din forretning og jeres måde at gøre tingene på?

  

Gode råd fra andre virksomheder

Der er god hjælp at hente fra andre virksomheder, som allerede er i gang med deres digitalisering. Derfor finder du her historier og gode råd, som kan bruges til inspiration. 

Hør her Søren Hovmand, adm. direktør hos Hovmand, fortælle om hvordan de kom i gang med digitalisering, og hans anbefalinger til andre virksomheder. 

VÆKST Visuals
For medlemmer

Mødeskabeloner og værktøjer

Det er ikke altid lige nemt, at komme i gang - det ved vi. Derfor finder du her en række dokumenter, som du kan printe og så er du klar til at komme i gang med første skridt i digitaliseringsrejsen: at se ind i din forretning.

Download dokumenter

Næste trin

Læs mere om, hvordan du kan gribe digitaliseringen an.

Gå til næste trin
Peter Larsen

Peter Larsen

Chef for Virksomhedsudvikling

Johan Stauner Bill

Johan Stauner Bill

Studentermedarbejder

Relateret indhold