16.03.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Den grønneste energi er nu engang den, man ikke bruger

Derfor er det arbejde, en teknisk isolatør udfører mere aktuelt end nogensinde. ”Regnestykket er super simpelt,” fortæller Mikkel Høyer Olesen, 29 år og teknisk isolatørlærling: ”Jo bedre isolering - jo mindre forbrug og udledning.”

Til dagligt arbejder Mikkel hos Delta Teknisk Isolering APS i Birkerød. Her dygtiggør han sig i isoleringens mange egenskaber i forhold til at opnå den bedste temperatur, lyd og vibration.

Mikkel var yderst målrettet i sit valg af uddannelse. For til trods for at uddannelsen til teknisk isolatør kun udbydes på AMU SYD i Kolding - knap 200 kilometer fra hans bopæl i Køge – startede han på uddannelsen i 2020. Her består undervisningen både af praktiske og teoretiske opgaver. Blandt andet skal man kunne beregne energiforbruget og hvor meget isolering, der skal benyttes til en bestemt opgave. En eftertragtet viden i en tid med grøn omstilling:

- Noget af det bedste ved at blive teknisk isolatør er, at du aldrig kommer til at mangle arbejde, og at alle får uddannelsesaftaler, forklarer Mikkel og uddyber sit uddannelsesvalg:

- Du kommer aldrig ud for to opgaver, der er ens, og normalt går du kun to-tre uger det samme sted. Her arbejder vi med alt fra service til entreprisesager og renovering, hvor sten- og glasuld er de primære materialer. Det betyder også, at man får set en masse forskellige steder i modsætning til at sidde på det samme kontor dag ud og dag ind.

Endvidere fortæller Mikkel, at der er noget dybt tilfredsstillende i at være en vigtig brik i den grønne omstilling. Men det er ikke kun klimamæssigt, at man som teknisk isolatør gør en forskel:

- Man hjælper også med at skabe store besparelser for forbrugerne. Bare se på el- og varmeregningen det sidste halve år, her er energipriserne jo på himmelflugt, og det er noget, jeg helt konkret kan hjælpe med at forbedre.

Med en fremtid med fokus på energi, både omkostnings- og miljømæssigt, er der ingen tvivl om, at Mikkels arbejde som teknisk isolatør bliver en værdifuld råvare.

Relateret indhold