Fra venstre ses Lene Brønnum Henriksen, People & Culture Business Partner i Lemvigh-Müller, sammen med handelselev Louise Birch og marketing trainee Cecilie Nielsen. Både elev og trainee har tidligere taget en HF og har andre uddannelser bag sig.

Foto: Heidi Juul Petersen
01.11.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Der er andre veje end universitetet efter gymnasiet

Lemvigh-Müller besøger Herlev Gymnasium & HF for at vise, at man godt kan blive elev efter gymnasiet. Målet er at skabe et større kendskab til virksomheden blandt lokalområdets unge.

"Vi ønsker at åbne de unges øjne for, at man kan vælge en anden karrierevej end den rent akademiske. Mange ved ikke, at der findes mange spændende job- og uddannelsesmuligheder i en virksomhed som Lemvigh-Müller, hvor man godt kan komme ind i et spændende karriereforløb uden en lang universitetsuddannelse," fortæller Lene Brønnum Henriksen, People & Culture Business Partner i Lemvigh-Müller.

Med det budskab besøger Lene Brønnum Henriksen gerne det lokale gymnasium. Formålet er, at udbrede viden om mulighederne i en stor virksomhed og gøre de lokale unge opmærksomme på, at man også kan begynde som elev i en virksomhed efter gymnasiet.

Lemvigh-Müller er en stor stål- og teknikgrossist med mere end 550.000 varenumre. Virksomheden har 1400 medarbejdere ansat – heriblandt 65 elever og trainees. Og så har virksomheden hovedsæde i Herlev mindre end 3 km fra Herlev Gymnasium & HF.

Unge spejler sig i andre unge

Når Lene Brønnum Henriksen deltager i uddannelsesarrangementer, tager hun gerne en elev eller trainee med. Hun har for eksempel haft 24-årige marketing trainee Tobias Jakobsen med til et speed-dating-arrangement på det lokale gymnasium. Her deltog Lemvigh-Müller sammen med 4-5 andre lokale virksomheder, og hver virksomhed havde 20 minutter til at præsentere sig og svare på spørgsmål.

"Jeg brugte et par minutter på at introducere os. Og så gav jeg ellers ordet til Tobias, der fortalte om hans vej ind i virksomheden og svarede på elevernes spørgsmål. Han er meget tættere på gymnasieelevernes alder, så de unge kan lettere spejle sig i ham," forklarer Lene Brønnum Henriksen.

Speed-dating-arrangementet mellem de lokale virksomheder og eleverne var arrangeret af DI Lærlingeindsatsen i samarbejde med Herlev Gymnasium & HF.

Karakterer betyder ikke alt

Udover at besøge det lokale gymnasium, deltager Lemvigh-Müller også i Handelsuddannelsens tre årlige karrieredage for at være synlig over for kommende elever og medarbejdere.

”Mange ved ikke, hvad de vil efter gymnasiet. Ved at vise mulighederne frem, håber vi på, at kunne få fat i dem, der ikke ved, hvilken uddannelse de vil søge,” siger Lene Brønnum Henriksen.

Til forskel fra gymnasiet, hvor det i høj grad er den enkeltes solopræstation, der bliver belønnet, så er det anderledes i en virksomhed som Lemvigh-Müller, hvor eleverne bliver medansvarlige for, at afdelingerne når deres mål. Eleverne får et ansvar med det samme.

”Der er visse adgangskrav for at blive elev hos os alt afhængig af uddannelsesretning, men karaktererne er bestemt ikke alt for os. Vi lægger i højere grad vægt på, at du er nysgerrig, er interesseret i virksomheden og er en teamplayer,” forklarer Lene Brønnum Henriksen.

Prioritér indsatsen

Lene Brønnum Henriksen vil gerne komme med et par råd til andre virksomheder, der overvejer at deltage i uddannelsesarrangementer.

”Kend jeres budskab og formål med deltagelsen i messer og karrieredage. Deltag gerne i arrangementer sammen med andre virksomheder, og prioritér, hvilke arrangementer I vælger at bruge jeres energi på, så det giver størst mulig værdi for virksomheden,” siger Lene Brønnum Henriksen og fortsætter:

”Det er vigtigt, at I bruger jeres unge medarbejdere og elever til at fortælle deres historie og svare på spørgsmålene. Det er dem, de unge lytter til. Det er dem, der sælger billetterne.”

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig på, hvilke former for skolevirksomhedssamarbejde, der passer til lige netop din virksomhed?

Så se mere i DI’s katalog over skolevirksomhedssamarbejde:
Kom godt i gang med skolevirksomhedssamarbejde

Relateret indhold