Kom godt i gang med skolevirksomheds-samarbejde

Når I åbner dørene for børn og unge, er I med til at sikre fremtidens arbejdskraft. I inspirerer børn og unge til en fremtid indenfor jeres fag og branche, I bliver synlige i lokalsamfundet, og måske møder I jeres kommende lærling og medarbejder. Der er derfor mange gode grunde til at invitere skoleelever ind i virksomheden.

På denne side har vi samlet et bredt udsnit af muligheder inden for skolevirksomhedssamarbejde,  alt efter hvor mange unge, I ønsker at invitere ind ad gangen. På den måde kan I nemt finde en model, der passer til lige netop jeres virksomhed. Samtidig kan I nederst finde eksempler på lokale initiativer, der kan give jer videre inspiration.

I får en guide til, hvordan I kan komme godt i gang med det enkelte initiativ. Og I kan læse om forskellige virksomheders deres bedste råd til at samarbejde med skoler og elever.

Der er mange måder at starte et samarbejde. Det vigtigste er, at I har lyst til at åbne jeres døre for den næste generation, og vise de mange uddannelses- og jobmuligheder, der eksisterer i jeres virksomhed.

 

Mette Keinicke

Mette Keinicke

Konsulent