Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark

30.01.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Skills skal stadig vise vejen

Om tre dage går det igen løs til Skills i Fredericia, når Danmarks faglærte talenter skal konkurrere mod hinanden. Det har man gjort siden 2011, hvor det første arrangement blev afholdt i Odense. Her var der 12.500 besøgende og 23 konkurrencefag. Over årene har Skills bare vokset i betydning.

- Skills er en efterhånden rigtig mange ting. Men mest af alt, er det en fantastisk platform til at vise fagligheden, stoltheden og de utroligt mange muligheder, som erhvervsuddannelser giver. Derfor bakker DI selvfølgelig op om Skills. Sådan siger Michael Boas Pedersen, næstformand for Skills og chefkonsulent i DI.

En platform og et mødested
Mange unge møder desværre ikke de faglige uddannelser i deres dagligdag. Det gør det svært for de unge og virksomhederne at finde hinanden i en tid, hvor dygtige faglærte er mere efterspurgte end nogensinde. Skills kan være den bro, som får de to verdener til at mødes.

- Vi ser Skills som en god – hvis ikke den bedste - mulighed for at skabe det uformelle møde mellem virksomheder og unge. Heldigvis går det godt med at skabe lærepladser, og antallet er steget gennem de sidste fire-fem år. Virksomhederne står altså klar med åbne arme. Derfor er der ekstra meget brug for, at flere unge finder vej til erhvervsuddannelserne, forklarer Michael.

Foto: Foto: Søren Schnoor/SkillsDenmark

Mindre kendte fag fortjener fremvisning
I år skal der dystes i hele 45 konkurrencefag og 23 demofag. De fleste ved nok, hvad en tømrer, smed eller personvognsmekaniker laver. Selvom disse fag fortjent nyder stor opmærksomhed til Skills, er særligt de mindre fag glade for det ekstra rampelys, som arrangementet kaster. For her er talentet og fremtidsudsigterne lige så lysende.

- Skills er et uvurderligt værktøj til at få mindre kendte fag ud i offentlighedens bevidsthed. Alubyggerne, de tekniske isolatørere og procesoperatørerne er måske ikke de første fag folk tænker på, men de har en fantastisk faglighed, og glæder sig til at vise sig frem. Det får de lov til her. Den anerkendelse er Skills garant for, forklarer Michael.

Forhåbninger for fremtidens Skills
Skills har været gennem en fantastisk udvikling siden sin spæde opstart. Men der er endnu mere i vente.

 - Forhåbningerne for fremtiden er, at Skills skal åbne sig mod nye målgrupper, for eksempel gymnasieelever. Og så ser vi selvfølgelig meget frem til Euroskills i Herning i 2025, hvor vi forventer 100.000 gæster fra hele Europa, slutter Michael Boas Pedersen af.

Michael Boas Pedersen

Michael Boas Pedersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4827
  • Mobil +45 3131 8137
  • E-mail mibp@di.dk

Relateret indhold