30.01.24 Vi rådgiver dig Nyheder

DI lancerer ny side om Future of Work

Vores måde at arbejde på er i forandring. Find inspiration, viden og erfaringer fra andre virksomheder og bliv klar til morgendagens muligheder og udfordringer med bl.a. generativ AI og fleksible arbejdsformer.

Dansk Industri lancerer en ny webside om fremtidens arbejde, hvor virksomheder kan finde inspiration til, hvordan de kan komme ombord i arbejdet med bl.a. generativ AI og fleksible arbejdsformer. 

-Vores billede af hvad det vil sige at gå på arbejde er i forandring. De senere år har hjemmearbejde haft stor betydning, og nye hybride arbejdsformer er vokset frem, siger Christine Secher, fagleder for Future of Work i Dansk Industri og fortsætter: 

-Nu er generativ AI kommet på dagsordenen, ligesom mange virksomheder er nysgerrige på fleksible arbejdsformer. 

Tidligere har medlemmer og andre interesserede kunne læse om hybridarbejde og hjemmearbejde på DI’s side om fremtidens hybride arbejdsplads. I dag går den nye side live, hvor fleksible arbejdsformer og generativ AI også er tilføjet på dagsordenen. 

-Viden om fleksibilitet og generativ AI efterspørges af vores medlemmer, der vil inspireres og have indsigt i, hvordan de kan implementere det på deres arbejdspladser, siger Christine Secher. 

Fleksible arbejdsformer 

-Det handler ikke (kun) om hjemmearbejde. Det handler om fleksibilitet, og fleksibilitet kan se ud på mange måder, fortæller Christine Secher og fortsætter:  

-Virksomhederne arbejder allerede med mange forskellige former for fleksibilitet, som vi på den nye side vil fortælle om som inspiration for andre virksomheder. Nogle virksomheder er f.eks. begyndt at arbejde med livsfaser og livsfasepolitikker for at imødekomme individets behov for fleksibilitet i forskellige faser af livet. 

Kunstig intelligens 

Generativ AI er i løbet af det seneste år dukket op på radaren hos mange virksomheder. AI kan være en kollega for den enkelte medarbejder og aflaste i rutineprægede og assisterende opgaver, hvilket kan frigive arbejdskraft i et arbejdsmarked med mangel på arbejdskraft. Men vi kender endnu ikke det fulde potentiale ved kunstig intelligens.  

-Vi står på kanten af en tid, hvor vi alle skal ombord i AI. Det er en stor forandringsproces, og det kommer til at ændre vores måde at arbejde på, siger Christine Secher.  


DI’s Future of Work side kan medlemmer og andre interesserede følge med i, hvordan de kan komme ombord i arbejdet med generativ AI, hvordan fleksibilitet ser ud for forskellige virksomheder, samt hvordan den hybride arbejdsplads løbende kan optimeres. 
 

-Der er ingen facit for, hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud. Det er en proces, som hele tiden udvikler sig. Derfor giver det også god mening, at vi deler vores erfaringer med nye måder at arbejde på, siger Christine Secher.  

Christine Secher

Christine Secher

Fagleder, Tværgående projekter & kommunikation, Future of Work

  • Direkte +45 3377 4769
  • Mobil +45 2976 2320
  • E-mail chse@di.dk

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.