Claus F. Christensen, der er Workplace of the Future Leader hos EY, giver syv gode tech-råd.

EY/PR
19.10.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Syv tech-råd der understøtter den hybride arbejdsplads

Det kan være svært at vide, hvad man skal gribe og gøre i, når man som leder skal i gang med at skabe den hybride arbejdsplads. Ét er sikkert: Teknologi spiller en nøglerolle. Ekspert giver syv gode tech-råd.

En global undersøgelse fra konsulentvirksomheden EY viser, at virksomhed efter virksomhed forventer at investere stort i bl.a. it og digitalisering som led i at skabe hybride arbejdspladser. 

– Det er overraskende, hvor massivt skiftet til det hybride er – og hvor mange ændringer, der faktisk er på vej. I forhold til tech-delen så ser vi, at virksomheder i høj grad vil skifte til mere virtuelle og hybride systemer, siger Claus F. Christensen, der er Workplace of the Future Leader hos EY.

I EY’s undersøgelse – Work Reimagined 2021 – har mere end 16.000 ledere og medarbejdere fra 16 forskellige lande og 23 forskellige brancher deltaget.

På medarbejdersiden udtrykker et stort flertal ønske om bedre teknologi på kontoret, mens et stort flertal af arbejdsgiverne forventer, at arbejdsrelateret teknologi vil ændre sig enten moderat eller markant.

Det gælder f.eks. en acceleration i brugen af Teams eller en anden virtuel samarbejdsteknologi, cloud-baserede løsninger osv.

Det gælder også hjemmekontoret, hvor både software til at understøtte samarbejde og hardware som skærme, kameraer og printere er på tapetet.

Og noget tyder på, at virksomhederne bør omfavne den nye virkelig, hvor brugen af teknologi er med til at gøre det muligt at arbejde fra distancen. 54 pct. af medarbejderne svarer nemlig i EY's undersøgelse, at de vil være tilbøjelige til at sige op, hvis de ikke bliver tilbudt den fleksibilitet, de ønsker.

Samlet overblik

Udover svære valg af teknologi dukker der også spørgsmål om f.eks. indretning af kontorlandskaber, samarbejde mellem afdelinger, kunderelationer, hjemmearbejde, arbejde fra satellitkontorer og ikke mindst opløsningen af det hidtidige forhold mellem tid og sted op i virksomhederne.

Ifølge Claus F. Christensen er der mange steder behov for at få et samlet overblik over, hvad der er behov for af forandringer for at kunne nå fremtidige mål.

Derfor er det nødvendigt at få kortlagt processer og identificeret nuværende og umiddelbart kommende behov. Derudover kan det også betale sig at forsøge at se ind i fremtiden. Men virksomheder skal tage det i etaper, forklarer han.

– Hvis man blander det hele sammen, så ved man ikke, hvor man skal starte og slutte, siger Claus F. Christensen, der fortsætter:

– Et godt råd er, at man skal begynde med grundlæggende at finde ud af, hvordan man vil arbejde. Man skal ikke begynde med teknologien eller indretningen af det fysiske rum. Og i forhold til valg af teknologi, så handler det om først at finde ud af, hvad brugerbehovet er i stedet for straks at blive for tech- eller løsningsfokuseret.

    

Syv råd

Herunder bringer vi Claus F. Christensens syv bedste råd til virksomheder, som står over for at skabe en hybrid arbejdsplads.

Definér og identificér
Definer hvilke teknologier, I vil satse på – jeres WorkTech-økosystem – og identificér forretningsmuligheder med høj effekt, som kan eksekveres på kort sigt, f.eks. reducere kontorplads ved at måle anvendelse af skriveborde, forbedre bæredygtighed og indeklima gennem sensor styret temperatur og luftkvalitet.

Forbered fremtiden
Sats på en agil, skalérbar og cloud-baseret IT-infrastruktur, som er egnet til løbende videreudvikling. Vær forberedt på fremtiden og teknologiske udviklingspring, f.eks. Augmented Reality (AR), virtual reality (VR).

Sats på det åbne og fleksible
Vælg åbne og fleksible platforme, der gør det muligt at integrere værktøjer og funktioner fra forskellige leverandører, afhængigt af virksomhedens behov.

Vælg den rette teknologi
Styrk samarbejde og innovation gennem arbejdspladsteknologi, som understøtter hybride arbejdsformer, så I kan samarbejde i fysiske, digitale og hybride formater, f.eks. kameraer og interaktive mødeskærme.

Frigør tid
Identificér rutineprægede opgaver eller arbejdsgange, der kan automatiseres og styrke medarbejdertrivslen ved at frigøre tid til mere værdiskabende arbejde, f.eks.  innovation eller kundeaktivitet.

Fokusér på udvikling
Sørg for, at dine medarbejdere er tilstrækkeligt udstyret til løbende at få mest muligt ud af teknologi. Efterhånden som teknologien udvikler sig, bør medarbejderne det også.

Udnyt teknologiens muligheder
Udnyt teknologi og skab en sikkerhedskultur i din organisation for at give dine medarbejdere mulighed for at arbejde hvor som helst, velvidende at deres (og din virksomheds) data er sikre, f.eks. gennem netværkssikring, brugerautorisation og oplysningskampagner.

Kilde: Claus F. Christensen, Workplace of the Future Leader, Modern Workplaces EMEIA & Nordics, Director, EY.

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter