Analyser

200.000 nye jobannoncer markerer nyt højdepunkt

Der er i løbet af de seneste seks måneder til og med september blevet slået hele 200.000 jobannoncer op, og det er ikke set højere i mere end 14 år. På månedsbasis er det ellers høje antal nye jobannoncer skudt yderligere i vejret i september.

Antallet af nye jobannoncer har igennem hele foråret og sommeren ligget på det højeste niveau i årevis med flere end 30.000 nye jobannoncer hver måned. Man skal tilbage til august 2015 for at finde den seneste tilsvarende måned med flere end 30.000 nye jobannoncer.

Kilde: DI's udtræk fra jobindex.dk (DI's sæsonkorrektion af tallene)

I starten af 2021 var antallet af jobannoncer præget af vinterens nedlukning af visse erhverv og en gradvis genåbning, der fandt sted fra marts. Særligt i januar lå antallet af nye jobannoncer relativt lavt med cirka 22.000.

Siden da er det gået næsten uafbrudt opad, og selvom antallet af jobannoncer længe har været højt, er det seneste halve års ekstraordinært høje niveau af jobannoncer i særdeleshed en konsekvens af de ekstra mange nyopslåede job i september 2021. Dermed er det samlede antal nye jobannoncer i løbet af de seneste seks måneder akkurat kommet op på 200.000. Ikke engang tilbage på toppen af højkonjunkturen i 2007 så man så højt et niveau.

Jacob Hangaard
Skrevet af:

Jacob Hangaard

Relateret indhold