26 pct. af de danske virksomheder med mere end 10 ansatte har salg via e-handel, det er en stigning på 4 pct. ift. til sidste år og 24 pct.

03.09.19 DI Handel Nyheder

Flere danske virksomheder sælger på nettet

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at flere danske virksomheder sælger varer og tjenester på nettet. Samtidig viser dagens tal, at omsætningen fra e-handel fylder mere og mere hos de danske virksomheder. De virksomheder, der ikke har salg via e-handel, er til gengæld bevidste om at være til stede på nettet.

26 pct. af de danske virksomheder med mere end 10 ansatte har salg via e-handel, det er en stigning på 4 pct. ift. til sidste år og 24 pct. ift. 2015. 66 pct. af virksomhederne har etableret hjemmesider med produktinformation og priser på deres produkter og services i 2019.

Læs også: Nye rettigheder til sælgere på platforme 

- Det er positivt, at flere danske virksomheder har etableret e-handel det seneste år. At kunne møde sine kunder på mange forskellige kanaler er super vigtigt, i den verden vi lever i. Som minimum mener jeg, at man skal have en hjemmeside, som giver kunden fuldt overblik over varesortiment, og tallene viser også, at virksomheder uden e-handel er opmærksomme på dette, siger Sidsel Dyrholm Holst branchedirektør i DI Handel.

De nye tal beretter også om en større andel af virksomhedernes omsætning kommer fra salg via e-handel. Tallene fra 2019 viser, at godt og vel 8 pct. af danske virksomheders omsætning kommer fra e-handel, hvilket er en stigning på 60 pct. ift. 2015.

Læs også: EU bør vedtage en overgangsordning for de nye regler om online betalinger 

- Mange virksomheder har haft held med at flytte deres salg over på nettet og andre har taget markedsandele i specifikke brancher ved hjælp af e-handel. 8 pct. er ikke en uvæsentlig del af virksomhedernes omsætning, og jeg ser kun, at denne udvikling vil fortsætte de kommende år, fortsætter Sidsel Dyrholm Holst.

Se alle tal lige her: Nyt fra Danmarks Statistik

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold