Andelen af danskere, der har købt medicin på nettet er steget.

26.09.19 DI Handel Nyheder

Flere danskere køber medicin på nettet

Tal fra Danmarks statistik viser, at 74 pct. af de danske forbrugere har handlet på nettet inden for de seneste tre måneder – medicin er den produktkategori, hvor væksten er størst, salget er steget med 150 pct. siden 2015.

Der er fortsat flere danskere, der handler på nettet – således havde 74 pct. af danskerne handlet på nettet indenfor de seneste tre måneder. Det er lidt flere end i 2018, hvor det var 73 pct:

- E-handlen er blevet dagligdag for rigtig mange af de danske forbrugere. Tallene taler næsten for sig selv: Tre ud af fire danskere har handlet på nettet inden for de seneste tre måneder, siger Sidsel Dyrholm Holst, branchedirektør, DI Handel.

Læs også: Vil du i gang med e-handel og e-eksport? 

Hver fjerde har købt medicin online

Andelen af danskere, der har købt medicin på nettet, er steget mest, når man ser på udviklingen de seneste fem år. I 2015 var det kun 10 pct. af de danske e-shoppere, som havde købt medicin på nettet, hvor det i 2019 er 25 pct. – altså hver fjerde dansker.

Det er særligt de unge, kvinder og danskere fra Region Hovedstaden og Sjælland, der trækker salget af medicin online op. Danmarks hurtigst voksende online apotek Apopro nikker genkendende til udviklingen. De oplever, at det især er muligheden for diskret og personlig rådgivning, samt hurtig levering, der gør, at flere vælger at handle medicin online:

- Det er lige så sikkert at købe medicin online som køb af andre produkter, når det er godkendt af de danske myndigheder. Så når vi tilbyder rådgivning og vejledning fra farmaceuter og farmakonomer via chat, så kan vores kunder sidde hjemme eller et andet diskret sted, og få den nødvendige rådgivning. En service, vi oplever stor efterspørgsel på, siger Apoteker Tine Vestergaard.

Læs også: Jo længere tid med e-handel, des større udbytte 

Læs også: Få skræddersyet hjælp til digitalisering

Der er ingen grænser online

Der er i princippet ingen grænser for, hvad man kan sælge eller købe online. Branchedirektør for DI Handel Sidsel Dyrholm Holst forventer derfor at e-handel vil vokse inden for alle produktområder i fremtiden:

- Flere af vores analyser viser, at online salg er med til at øge en virksomheds omsætning, samt kan være en genvej til eksport. Vores Performanceanalyse fra foråret viste bl.a. at virksomheder med e-handel og e-eksport tjener op til 3 gange mere per medarbejder end dem uden. Det er derfor afgørende, at man som virksomhed sørger for at gøre sine produkter og services tilgængelige online, enten via egen hjemmeside eller via digitale platforme, som Amazon, Coolshop og Wupti, slutter Sidsel Dyrholm Holst.

Læs også: Performanceanalysen 2019 

Fakta

Data er fra Danmarks Statistiks ”It anvendelse i befolkningen”. Undersøgelsen er baseret på resultaterne fra ca. 5.500 gennemførte interview i marts-maj i året, blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 16-89 år. Stikprøven er dannet ved simpel tilfældig udvælgelse fra cpr-registret.

Internetbrugere er defineret her som de, der har svaret ja til at bruge internet i de seneste tre måneder, i det seneste år eller for mere end et år siden.

 

Styrk din faglige profil

E-handel, marketing, B2B salg og kundeoplevelser. Få unik viden og erfaringer gennem nyheder, analyser og events fra specialister, ligesindede handelsvirksomheder og DI Handel hver uge.

Ja tak, giv mig unik viden

Relateret indhold