09.10.20 DI Life Science Nyheder

DI’s nye 2030-plan bakker op om en stærk life science-industri

På DI's topmøde den 29. september fremlagde DI en revideret 2030-plan, der sætter fokus på   at bringe Danmark ud af krisen gennem bl.a.  en styrket life science-industri.

I skyggen af Coronakrisen har DI netop udsendt en revideret 2030-plan. Planen rummer 188 konkrete forslag, der skal bringe Danmark ud af krisen. Forslagene er finansieret krone for krone. Hvis politikerne følger DI’s forslag vil de løfte velstanden i Danmark med mindst 100 mia. kr. i 2030, skabe mindst 110.000 flere job i de private virksomheder og samtidig reducere Danmarks CO2-udledning med 70 pct.

En lang række af forslagene er samtidig med til at understøtte DI’s ambitioner om, at gøre life science industrien i Danmark endnu stærkere. Det gælder forslag om at øge midlerne til den tekniske og naturvidenskabelige forskning, prioritere en massiv satsning på udvikling og ibrugtagning af nye sundhedsteknologiske løsninger samt at gøre forhøjelsen af F&U-fradraget permanent.

DI har samtidig fremlagt 42 forslag til initiativer, der understøtter økonomien nu og i 2021, bl.a. gennem brug af regeringens ”krigskasse” på foreløbig 9,2. milliarder. Her vil eksempelvis markedsføring af danske styrkepositioner, et bemyndiget organ for godkendelse af medicinsk udstyr samt en national strategi for sundhedsdata være til gavn for life science industrien.

Her kan du kan læse mere om DI's 2030-plan og de 42 konkrete forslag til at understøtte økonomien nu og i 2021

Jens Peter Bjerg
Skrevet af:

Jens Peter Bjerg

Relateret indhold