Medwatch
02.12.20 DI Life Science Nyheder

Medicoselskabet Qlife skal levere hurtige coronatest til EM i håndbold på dansk grund

Dansk medico- og diagnosstikselsskab skal levere hurtige og valide PCR-test til EM i kvindehåndbold på dansk grund. Virksomheden håber derudover på en CE-mærkning af antistoftest for SARS-CoV-2 inden 2021.

Medico- og diagnostikselskabet Qlife, der i marts gik på First North-børsen i Stockholm, skal sammen med it-virksomheden KMD levere selskabets nyudviklede coronatest til kvindernes håndbold-EM, som Danmark i sidste øjeblik har overtaget det fulde værtskab for i 2020. Qlife har udviklet et apparat til analyse af blodprøver, der kan diagnosticere virus og bakterieinfektioner, men som selskabet har ønsket at videreudvikle til også at kunne teste for covid-19.

I april gik Qlife sammen med diagnostikselskabet Adian, der har hovedsæde i Finland, men filialer i Danmark og otte andre lande, for at gøre det muligt at teste for vira, først og fremmest SARS-CoV-2-virus for dermed at kunne diagnosticere sygdommen covid-19. Licens- og leveringsaftalen med Aidian giver Qlife adgang til at integrere Adians såkaldte siba-teknologi i Qlifes apparater, der siden april også er blevet testet på klinisk biokemisk afdeling på Nordsjællands Hospital.

Læs også: Dansk robot kan coronateste mennesker - men vejen til godkendelse er svær

Hurtige antigentests fra private aktører hurtigt har vundet indpas herhjemme, men der er blevet slået tvivl omkring validiteten af disse tests. Resultaterne har en risiko for at være falsk negative, fordi der skal relativt mange antigener til, før der testes positivt. Dette er ikke tilfældet med PCR-tests fra Qlife. Ved disse test giver blot nogle få viruskopier et positivt testsvar, og dermed er det muligt at opfange smitte på et tidligt stadie med stor præcision.

Qlife indgik allerede i maj 2020 en salgsaftale med Divisionsforeningen om at leverer coronatest til den danske Superliga og 1. division forud for opstarten af dansk fodbold den 29. maj 2020.

Qlife meddelte i juni 2020 desuden, at selskabet også vil udvikle en antistof-test for SARS-CoV-2, i tillæg til testen for den aktive virus. Målet er i slutningen af 2020 at opnå CE-mærkning til produktet, der kan give resultater inden for 6-7 minutter efter analyser af nogle få bloddråber.

Du kan læse mere om Qlife’s nyudviklede coronatest her.

Relateret indhold