Colourbox
06.04.21 DI Life Science Nyheder

Ny klimasektorkøreplan for life science- og biotekindustrien

Den nye sektorkøreplan for life science - og biotekindustrien viser, at branchen stadig er en dansk styrkeposition og en vigtig medspiller på vej til den grønne omstilling. Branchens samlede CO2 udledning ligger på under 0,1 pct. af alle sektorers udledning i Danmark.

26. marts 2021 blev den nye sektorkøreplan for life science- og biotekindustrien fremlagt. Køreplanen understreger fortsat branchens styrkeposition i den grønne omstilling. Sektorkøreplanen viser også en omstillingsparathed i branchen til offentlig-private samarbejder. Et godt eksempel er det seneste års tids udvikling af vacciner mod COVID-19, test og værnemidler.

Det fremgår af de konkrete initiativer i sektorkøreplanen, at man fra alle dele af sektoren i det forgangne år har fastholdt den sikre kurs mod yderligere reduktioner i CO2-udledningen. Vi nærmer os dermed ambitionen om en reduktion på minimum 70% med hastige skridt. Og med en samlet udledning fra sektoren på under 0,1% af Danmarks totale udledning, er det også essentielt at fokusere på, hvordan life science- og bioteksektorens løsninger kan skabe reduktioner for andre dele af vores samfund.

Sektorkøreplanen for life science- og biotekindustrien er et vigtigt skridt i Danmarks grønne omstilling, og en vigtig fælles arbejdsplan for sektorens fremtidig forbedringspotentiale. Klimapartnerskabet sætter i sektorkøreplanen fokus på fire indsatsområder:

De fire indsatsområder: 

  • Orden i eget hus
  • Grøn efterspørgsel hos kunder og til underleverandører
  • Innovation
  • Viden og internationalt udsyn

Relateret indhold