Kilde: DEFACTUM el. Danske Regioner, baseret på 18 kroniske sygdomme

Grafik af Rikke Bruun Uggerhøj
08.04.21 DI Life Science Nyheder

World Health Day med fokus på multisygdom

WHO’s World Health Day løb af stablen onsdag d. 7. april. DI Life Science markerede dagen sammen med Danske Regioner ved i fællesskab at sætte fokus på de mange, der lever med mere end én kronisk lidelse.

4 ud af 10 danskere lever med mere end én kronisk lidelse. Og udviklingen er stigende – også på verdensplan. En udvikling, der skal bremses i tæt offentlig-privat samarbejde om bedre forebyggelse, opsporing og behandling af kroniske lidelser i Danmark, lyder det fra Peder Søgaard-Pedersen, chef for DI Life Science.

”Danmark har nogle af verdens førende virksomheder inden for udvikling af lægemidler, medicinsk udstyr og sundhedsløsninger, et veludviklet sundhedsvæsen og fagligt dygtigt sundhedspersonale. Det skal vi udnytte i kampen mod kroniske lidelser. Og erfaringerne skal vi udbrede, så resten af verden også kan få glæde og gavn af det,” uddyber han.

World Health Day blev markeret på sociale medier samt på facaden af Industriens Hus.

Den 7. april 2021 markerede Dansk Industri World Health Day sammen med Danske Regioner. Her satte vi fokus multisygdom. I den anledning lyste Industriens Hus på Rådhuspladsen op for at videregive budskabet om, at 4 ud af 10 danskere har mere end én kronisk sygdom.

Caroline Louise Westergaard

Læs mere om multisygdom og DI Life Science målsætninger på området

Flere sunde leveår
Cecilie Skjelmose

Cecilie Skjelmose

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3057
  • Mobil +45 5213 2377
  • E-mail ceci@di.dk

Relateret indhold