GettyImages
01.09.21 DI Life Science Nyheder

Ny pulje skal understøtte innovative indkøb i sundhedsvæsenet

Det skal være mere attraktivt for det offentlige at understøtte innovative løsninger i sundhedsvæsenet. Derfor åbnes der nu for en pulje, der skal gøre det lettere for offentlige indkøbere at foretage innovative indkøb af nye, smarte løsninger på sundhedsområdet.

Innovative indkøb i sundhedsvæsenet kræver ofte et anderledes og mere ressourcekrævende forarbejde, da de ofte er komplekse og risikobetonede.

Den 1. september 2021 skal en ny pulje derfor bidrage til at understøtte flere innovative indkøb i sundhedsvæsenet. Puljen skal blandt andet give tilskud til kompetenceløft og intern og ekstern hjælp i forbindelse med indkøb af innovative teknologier, medicinsk udstyr og lægemidler i sundhedsvæsenet.

Læs også: Bred politisk aftale vil styrke Danmark som life science-nation - DI Life Science

Puljen er et af 38 initiativer i strategien for life science, som skal styrke den danske life science-industri og skabe endnu bedre patientbehandling.

Med coronakrisen er det blevet endnu tydeligere, hvor vigtigt det er med en life science-industri og et sundhedsvæsen i verdensklasse.  Med strategien bygger vi videre på det stærke fundament og løfter den danske life science-industri til det næste niveau. Det handler bl.a. om at sikre bedre optag af innovative sundhedsløsninger til gavn for patienterne og skabe et stærkt hjemmemarked, hvor sundhedsvæsenet fungerer som udstillingsvindue for de nyeste og smarteste sundhedsløsninger.” Erhvervsminister Simon Kollerup.

I puljen er der afsat 9 mio. kr. i 2021, 4 mio. kr. i 2022 og 5 mio. kr. i 2023. Det vil være Erhvervsstyrelsen, som administrerer puljen og behandler ansøgningerne. Der kan søges fra 1. september til 14. oktober 2021.

Læs mere om puljen og ansøg på Virk.dk

Relateret indhold