13.10.21 DIB Blog

Vild måned for kreative danske virksomheder

Svømmende hav-dyr fra Superflex uden på FN Bygningen i New York, bæredygtigt design på Milan Design Week og legepladser fra Monstrum på EXPO20 i Dubai. Danske kreative virksomheder sender Danmark foran på point i hele verden, blogger Lise Thomsen, fagleder for kreative erhverv i DI.

Jeg bliver stolt, hver eneste gang det går godt for dygtige kreative medlemmer ude i verden. At et lille land som Danmark i den grad kan få sig selv på landkortet med kreative og inspirerende produkter, det er da fantastisk.

Det har nok noget at gøre med, hvad jeg som dansker gerne vil være kendt for i international sammenhæng: Det er sikkert helt fint for tyskerne at være kendte for effektivitet og lækre biler. Eller italienerne at være kendte for la bella vita og dejlig mad. Eller vore svenske naboer, som jeg straks associerer med ’sikkerhed’ og billige møbler.

Men at være kendt for kreativitet, bæredygtighed og design… Jamen vi er bare foran på point med det samme.

Læs også: Dansk design viser grønne veje på Milan Design Week

Fra B&O til aktivistisk kunstnergruppe

I den seneste måned har jeg været stolt endnu flere gange end normalt, for det har været en decideret vild måned.

Først viste danske design virksomheder som Mater, B&O og SMALLrevolution bæredygtige løsninger frem på Milan Design Week.

Dernæst præsenterede den kendte kunstnergruppe Superflex svømmende hav-dyr uden på FN Bygningen i New York som et led i deres interspecies-mission. Den skal gøre os alle sammen opmærksomme på, at planeten Jorden i virkeligheden burde hedde planeten Havet, og at mennesket blot er en brik i et større økosystem. Superflex har samtidig en samling skulpturer stillet op midt i Central Park, og ikke mindst en stor skulptur inde i selve FN salen.

Det hele er udtænkt i en gammel transformatorstation på Østerbro. Superflex vandt oven i købet også Kronprinsparrets kulturpris, og det gør mig også stolt, at vi har et kronprinspar med blik for den aktivistiske, internationalt kendte kunstnergruppe, som Superflex er.

Læs også: DI ser frem til coronafri Kulturnat

Danske legepladser i Dubai

Endelig SKAL Monstrum, som er en virksomhed i Brøndby, der laver kreative, sjove, farverige og bæredygtige Legepladser i verdensklasse, nu udstille på EXPO 20 i Dubai.

Hvor andre virksomheder betaler penge for at udstille produkter og tjenester på EXPO, ja så får Monstrum penge for at levere temalegepladser, der lyser af fantasi og legeglæde. Virksomhedens kreationer til EXPO20 hedder ’Pukkelhvalen’, Fremtidens By, og så er der også den eventyrlystne Blæksprutte…

Glem alt om almindelige klatrestativer og gammeldags dæk-gynger, og kravl med ind i hvalens bug, prøv den affyringklare rumraket – eller kæmp dig igennem jungler af søgræs og blækspruttens mange arme… Nu i Dubai, men sikkert også på en legeplads nær dig – for det er dansk design, leveret direkte fra Vestegnen.

Indstil jer til Danish Design Award 2022

Og så er vi tilbage ved det, som Danmark er kendt for: Godt, demokratisk, kreativt og bæredygtigt design. Vi nyder alle sammen godt af danske, kreative erhverv’s spændvidde.

Det er fremtidsorienteret, og er med til at bane vejen for andre, mindre synlige danske kvalitets-produkter som nyder godt af den opmærksomhed en fantasifuld legeplads og flydende gopler på midt i New York skaber omkring danske ideer.

Stort tillykke til de kreative danske virksomheder – vi er stolte af jer! Og husk at alle virksomheder kan indstille deres løsninger  til Danish Design Award i 11 forskellige kategorier

Her kan du indstille jeres løsning

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lise Thomsen

Lise Thomsen

Fagleder, DI Kreative Erhverv

  • Direkte +45 3377 4795
  • Mobil +45 2949 4435
  • E-mail ltn@di.dk

Relateret indhold