DM i Entreprenørskab 2018  samlede 162 unge fra danske og færøske ungdomsuddannelser i Industriens Hus.

Marie Victoria Nedergaard
18.04.18 DIB Nyheder

Gummistøvler, cremer og parkeringsapp: Kom med til DM i gode idéer

162 elever fra landets ungdomsuddannelser viste onsdag deres opfindelser frem i Industriens Hus til DM i Entreprenørskab. Vinderen løber med 10.000 kr. - og Danmark får måske et nyt eksporteventyr.

Industriens Hus i København var onsdag fyldt med 162 elever fra gymnasier og handelsgymnasier.

Med sig havde de unge i alt 42 stande fyldt med gode idéer til at alt fra rene gummistøvler fra Morsø og nye cremer fra Færøerne til en parkeringsapp fra Herning, der kan redde verdens skove.

- Spotless Boots er en støvlevasker, der sikre rene gummistøvler i svineproduktionen. Vi fortjener at vinde, fordi vi kan gøre en stor forskel ved at nedbringe smitte i svinestaldene, siger holdet fra Morsø Handelsgymnasium.

De unge kvinder fra Faroe Sea Beauty var blandt de 42 hold, der præsenterede deres gode idé til DM i Entreprenørskab 2018 i Industriens Hus.

Video - film og redigering: Marie Victoria Nedergaard
Til DM i dag i Industriens Hus får de unge også konstruktiv feedback fra erfarne erhvervsfolk, og vi ved, at konkurrencer som den her klæder de unge på til at kunne starte egen virksomhed senere i livet. Mette Meulengracht Jensen, projektleder for DM i Entreprenørskab fra Fonden for Entreprenørskab

Alle 42 produkter eller services kæmper om at vinde Danmarksmesterskaberne i Entreprenørskab – Company Programme, som Fonden for Entreprenørskab står bag i samarbejde med Nordea og Dansk Industri (DI).

- I DI er vi rigtig glade for, at vi kan være værter for de unge mennesker, der er her i dag. Det er dem, der skal være med til at drive fremtidens virksomheder – for eksempel som ledere af start-ups, som de får en smagsprøve på her i dag, siger direktør Kent Damsgaard.

Læs også: Danske lærlinge i praktik hos kampflyproducent i Texas

100 procent færøsk 

Eleverne konkurrerer i fire kategorier: Science & Technology, Society & Globalization, Business & Service og Trade & Skills.

- Vi er Faroe Sea Beauty, og vi har lavet to produkter. En maske af fiskeolie og havsalt og en creme af fiskeolie og gulerodssaft. Vi fortjener at vinde, fordi vores produkter er 100 procent naturlige og 100 procent færøske, sagde holdet fra Midtnam á Kambsdali Handelsgymnasium på Færøerne.

I løbet af onsdagen hørte de unge oplæg af blandt andre en tidligere deltager i DM, Christian Erfurt, der er CEO og Co-founder af den populære app Be My Eyes, der hjælper blinde med at se.

Læs også: Finalisterne er fundet til Danish Design Awards

Parkering for 11 kvadratmeter regnskov

Fot at have en chance for at vinde DM i Entreprenørkskab skulle eleverne også forklare og forsvare deres produkt for et dommerpanel.

- Vi har udviklet en app, der hedder EverySpot, hvor private kan leje deres indkørsler ud til hinanden til parkering. Vi skal vinde, fordi man med vores løsning sparer 11 kvadratmeter regnskov, som er det en bils ’aftryk´ på klimaet er, sagde holdet fra Herningholms Erhvervsgymnasium.

Næsten halvdelen af alle unge på en ungdomsuddannelse får nu undervisning i innovation og entreprenørskab. Men der kan være langt fra skolebænken til at turde springe ud som iværksætter.

- Til DM i dag i Industriens Hus får de unge også konstruktiv feedback fra erfarne erhvervsfolk, og vi ved, at konkurrencer som den her klæder de unge på til at kunne starte egen virksomhed senere i livet, siger Mette Meulengracht Jensen, projektleder for DM i Entreprenørskab fra Fonden for Entreprenørskab.

Onsdag aften kårede dommerne vinderen af hovedpræmien på 10.000 kr. samt deltagelse ved det prestigefyldte Europamesterskab, Company of the Year Competition, som holdes i Beograd til juli.

Læs også: Se vinderne af DM i Entreprenørskab 2018 - Company Programme 

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Anders Sparre

Anders Sparre

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3973
  • Mobil +45 2627 2494
  • E-mail asp@di.dk

Relateret indhold