Danske Banks hvidvaskesag er blandt de brændtpunkter i finansbranchen, der lægger meget beslag på Rasmus Jarlovs tid. Det ærgrer ham, men er en bundet opgave.

18.01.19 DIB Nyheder

Jarlov har tre mål – men må bruge mest tid på et fjerde

Danmarkshistoriens måske største erhvervsskandale har taget langt mere ministeropmærksomhed, end Rasmus Jarlov kunne ønske sig.

- Nu er der gået et halvt år, hvor jeg har sat nogle dagsordner fra start, som jeg gerne vil i mål med. Det ene er forenkling af regler, det andet er afgiftslettelser og det tredje er en hovedstadsplan.

Sådan sætter Rasmus Jarlov ord på sine tre topprioriteter som erhvervsminister – men han tilføjer også hurtigt, at et fjerde område: Finansbranchen, har krævet mere tid end forventet, da han satte sig i stolen i juni 2018.

To sager trækker tænder ud, dels udbytteskandalen, hvor en gruppe banker i Europa systematisk har snydt statskasser for skat på aktiegevinster, dels Danske Banks hvidvaskskandale hvor banken har haft russiske kriminelle som kunder, har trukket meget på ministerens ressourcer. 

Læs også: Rasmus Jarlov på byrdejagt: Kom med ideer!

Når man får danmarkshistoriens måske største erhvervsskandale på sit bord, fylder det meget. Rasmus Jarlov (K), erhvervsminister

 Ingen vej uden om

- Men det er en bunden opgave, som jeg har været nødt til at bruge mest tid på overhovedet. Når man får danmarkshistoriens måske største erhvervsskandale på sit bord, fylder det meget, siger han.

Rasmus Jarlov har i løbet af 2018 deltaget i talrige samråd vedrørende bankskandalerne for at svare på spørgsmål fra Folketingets medlemmer.

Tilbage til de primære indsatsområder har Rasmus Jarlov fået hul på forenkling af regler og lettelse af afgifter. Det tredje mål i valgperioden er at fremlægge en plan for hovedstaden København i starten af 2019. Rasmus Jarlov er i spidsen for et samarbejde på tværs af seks ministerier, hvor målet er at udvikle byens infrastruktur, teknologi og byplanlægning, så København er klar til at håndtere en forventet vækst på 200.000 indbyggere inden 2030. 

Mød Rasmus Jarlov på SMV-Dagen

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold