DI Vestsjællands Lærlingepris blev overrakt til Tanay Kelkitli på Schneider Electric Danmark A/S i Ringsted onsdag den 20. marts kl. 8.10.

Foto: Allan Munch Mortensen
20.03.19 DIB Nyheder

Årets Lærlingepris går til humørspreder med unikt teknisk talent

DI Vestsjællands Lærlingepris 2019 går til Tanay Kelkitli fra Schneider Electric Danmark A/S i Ringsted. Han har ofret alt for at blive automatiktekniker på topniveau.

En stor moderne produktionshal med lange produktionslinjer, robotter og snurrende maskiner.  Måske ikke det sjoveste sted at tilbringe en lørdag aften eller søndag eftermiddag. Men Tanay Kelkitli gør det gerne, for hvis firmaet og kollegerne har brug for hjælp, så står han parat. Også uden for arbejdstiden.

Den vellidte og meget dygtige automatiktekniker-lærling har aldrig været bange for at give en hånd til en kollega. Da han samtidig har en fantastisk evne til at arbejde selvstændigt med gode resultater blev han i dag, den 20. marts, hædret med DI Vestsjællands Lærlingepris 2019.

- Vi er virkelig glade for, at Tanay vil blive her hos os efter endt uddannelse. Tanay var fra første dag meget bevist om, at det var automatiktekniker, han ville være. Han har udvist meget modenhed og lyst til faget. Selv om han rejste fra Nykøbing Falster til Ringsted hver dag, har jeg aldrig hørt ham beklage sig. Han har altid mødt med godt humør og en stor lyst til at lære faget at kende til bunds, siger Mogens Auchenberg, der er fabriksdirektør på Schneider Electric Danmark A/S.

Læs også: Otte skolehjem gør det nemmere at søge læreplads langt væk hjemmefra

Tradition for lærlinge


Hos Schneider Electric Danmark A/S har de tradition for at tage lærlinge og udbyde praktik-pladser. Det er ifølge DI Vestsjælland nødvendigt med sådanne ansvarlige virksomheder. Faglærte medarbejdere er et must for fremtidens vækst, for de er en mangelvare. Det gælder for automatikteknikere, men også for eksempelvis industriteknikere, mekanikere, elektrikere, klejnsmede og plastmagere.

Derfor har virksomhederne brug for flere unge som Tanay, der har mod på og lyst til at tage en erhvervsuddannelse. Og de unge har også brug for virksomheder, der kan tilbyde gode praktikpladser.

- Tanay Kelkitli er en rollemodel. Vores virksomheder leder med lys og lygte efter dygtige faglærte. Det gælder ikke bare automatikteknikere, men en hel række andre fag. Jeg vil opfordre andre til at gøre som årets lærling. At vælge en erhvervsuddannelse inden for industrien. Og virksomheder skal gøre en anstrengelse for at tage endnu flere lærlinge, siger Steen Søgaard, formand for DI Vestsjælland og Vice President for Lundbeck i Asnæs.

Læs også: Råd om efteruddannelse er nu kun et telefonopkald væk

Allan Munch Mortensen

Allan Munch Mortensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3964
  • Mobil +45 3083 1077
  • E-mail amo@di.dk

Relateret indhold