Mikkeline Bæch vil gerne som smed skabe noget, man kan holde i hænderne. Hun har allerede fået tilbudt tre forskellige lærepladser.

Foto: Gordon Trier Holm
08.03.19 DIB Nyheder

Mikkeline har fået tre tilbud om lærepladser

Selv om Mikkeline Bæch har fået tilbud om hele tre lærepladser, er hun alligevel med på Kloge Hænder messen i Randers, som trækker rekordmange virksomheder til.

Det at se hinanden i øjnene ansigt til ansigt med ledere fra virksomheder. Det at komme ud af røret og få set og hørt om mulighederne for en spændende erhvervsfaglig uddannelse. Det er noget af det, der lokker de unge til Kloge Hænder-messen i Randers.

Godt 300 unge i grundforløb på erhvervsskolerne eller fra skolernes afgangsklasser defilerer forbi knap 50 runde borde, hvor repræsentanter for virksomheder står klar med et tilbud om et eller flere praktikpladser. I alt knap 100 lærepladser er der at finde på messen efter devisen: Hvis du har kloge hænder, så har vi praktikpladsen.

- Jeg synes, det er et megafedt arrangement. Det er sådan et godt signal til mig og andre unge om, at nu skal vi i gang, siger Mikkeline Bæch, der går på grundforløb 1 som smed.

Læs også: Mønsterbryder kåret til årets lærling i hovedstaden

Det lyser ud af dem, at de er interesserede i at få en god læreplads. Og fordelen her er, at vi kan stå over for hinanden ansigt til ansigt Morten Frank Larsen, produktionsleder hos JFK Industri A/S i Hadsund

Smedefaget løber i familien

Hun er selv ganske godt kørende, da hun allerede inden messen har fået tilbud om hele tre lærepladser. Men alligevel ville hun være med på messen.

- Jeg vil da gerne lige snakke med de tre steder en gang til. Det her er jo en oplagt mulighed, siger den unge smedelærling.

Hendes interesse for smedefaget kommer ikke fra fremmede, da både hendes far, storebror og to onkler er smede.

- Jeg har valgt at være lidt anderledes. Jeg elsker at kunne skabe noget helt konkret, som du kan holde i hænderne, siger Mikkeline Bæch.

Morten Frank Larsen, produktionsleder hos JFK Industri A/S i Hadsund, er en af virksomhedsrepræsentanterne på messen. Han har 27 års erfaring som produktionsleder og kan ifølge ham selv derfor hurtigt lure, om der er noget at komme efter hos de unge.

- Det lyser ud af dem, at de er interesserede i at få en god læreplads. Og fordelen her er, at vi kan stå over for hinanden ansigt til ansigt, siger Morten Frank Larsen.

Læs også: Energisk elektrikerlærling vinder DI-pris

Satser på en hurtig aftale

En anden af de unge på dagens messe er Anders Weicher, der går i 9. klasse på Nørrevang skole. Han er også begejstret for at møde virksomhederne på messen og er sikker på, at de fleste unge satser på at lave en hurtig aftale allerede i løbet af dagen.

- Det er fedt at kunne se hele det her store udbud af praktikpladser. Jeg har allerede snakket med en del og skal helt klart videre rundt ved bordene, siger Anders Weicher.

Han satser nu mest på en mekaniker-uddannelse og er derfor i første omgang på jagt efter de virksomhedsrepræsentanter, som har værksted.

Læs også: Det giver ekstremt god mening med it-lærlinge

Lone Folmer Berthelsen

Lone Folmer Berthelsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4818
  • Mobil +45 4032 0943
  • E-mail lofb@di.dk

Relateret indhold