På billedet viser adm,. direktør Søren Hovmand, hvordan firmaets løftevogne virtuelt placeres i kundernes miljø. Det sikrer, at løftevognen passer til opgaven.

Foto: Steen Knarberg.
25.06.19 DIB Nyheder

Digitalt råd: Lær af dine børn, din egen generation er hægtet af

Adm. direktør og ejer Søren Hovmand, Hovmand A/S, har brugt sine børn som inspiration til digital udvikling af virksomheden.

Lektielæsning med dine børn. En tur på museum. Indkøb i supermarkedet. Ventetid i lufthavnen. Inspiration til udvikling af forretningen findes bedst andre steder end i bestyrelseslokalet, i erhvervsnetværket eller hos konkurrenter.

Det er i hvert fald adm. direktør Søren Hovmands egne erfaringer og anbefalingen til andre, der vil udvikle og digitalisere deres virksomhed. Hans virksomhed, Hovmand A/S, blev således blandt andet inspireret af direktørens datter, der spillede Pokémon Go. Nu løfter det virksomhedens salgsambitioner. 

– Det handler om at have et åbent sind. Jeg har fået meget inspiration ved at se på mine børns måde at tage informationer ind på. Da jeg var ung var det Lademanns Leksikon – i dag er det introvideoer fra YouTube, som virker, siger han.

Alder er også en faktor, for inspirationen kommer bedst fra de yngre generationer.

– Jeg er 53 år og kan skabe en vision for virksomheden. Men viden, om hvilke muligheder der er og hvad der reelt foregår, det kan jeg ikke hente hos jævnaldrende, i min bestyrelse, mit erhvervsnetværk eller i SWOT-analyser, siger Søren Hovmand.

Derudover anbefaler han, at man bliver ved med at udvikle i stedet for at søge en hurtig løsning.

Læs også: Fra fantasi til virkelighed - Pokémon Go skyder vækst i gang

Det handler om at have et åbent sind. Jeg har fået meget inspiration ved at se på mine børns måde at tage informationer ind på. Søren Hovmand, adm. direktør, Hovmand A/S

Salamimetode virker

Fra Dansk Industri ser DI Handels branchedirektør Annette Falberg klar inspiration at hente fra Hovmands digitalisering.

– Digitale løsninger kan virke uoverskuelige. Men Hovmand har brugt en salamimetode, hvor de har taget én udfordring ad gangen og løst dem på glimrende vis. Det kan andre også lære af, siger hun.

Annette Falberg var som medlem af regeringens SMV:Board med til at kåre Hovmand som vinder af årets digitale pris til en SMV.

Læs også: Hovmand A/S vinder regeringens nye digitale pris

Fakta

Starthjælp til digitalisering

Erhvervsstyrelsen har en pulje klar på knap 25 mio. kr. til SMV’er, der vil digitalisere eller har brug for hjælp til at komme videre. Virksomhederne kan søge op til 100.000 kr. til konsulentbistand til omstilling og udvikling af e-handel. 

Kontakt branchedirektør for DI Handel, Annette Falberg på anwf@di.dk eller 3377 4851, hvis du vil vide mere. 

Lars Frelle-Petersen

Lars Frelle-Petersen

Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3606
  • Mobil +45 4097 4462
  • E-mail lfp@di.dk

Relateret indhold