"Vi sidder  alle sammen og prøver desperat for at finde acceptknappen til cookies, så vi får boksen til at gå væk på de internetsider, vi besøger," siger Martin Ruby, Facebooks politiske chef for Benelux og Norden i videointerview med Lars Frelle, digital direktør i Dansk Industri.

Video: Marie Victoria Nedergaard
03.07.19 DI Business Nyheder

Nordens facebookansvarlige: ”Mere regulering kan være fedt nok”

Tiøren faldt for Facebook efter det amerikanske valg, siger Martin Ruby, Facebooks politiske chef for Benelux og Norden i videointerview med Lars Frelle, digital direktør i Dansk Industri.

Efter det sidste amerikanske præsidentvalg er det gået op for Facebook, at der er ”onde mennesker” derude, der vil misbruge mediet. Siden har virksomheden ifølge Martin Ruby, Facebooks politiske chef for Benelux og Norden, investeret massivt i bekæmpelse af ”fake news”, udenlandsk indblanding i valgkampe, falske profiler med mere.

- Først noget tid efter den sidste amerikanske præsidentvalgkamp faldt tiøren. Nu er vi midt i en ret omfattende rejse, hvor vi ændrer voldsomt meget på virksomheden. Og det er hele vejen fra top til bund, siger Martin Ruby i interview med Lars Frelle, digital direktør i Dansk Industri (DI).

Han siger desuden, at virksomheden har ændret holdning til øget regulering på området.

- For nogle år siden bekæmpede vi det. Men nu er vi der, hvor vi synes, det er meget fedt med demokratisk valgt regulering, som vi skal efterleve. Men vi har stadig ikke knækket koden for, hvordan vi får mennesker til at interessere sig lidt mere for deres privatlivsindstillinger og sikkerhed på nettet, siger Martin Ruby.

Han henviser fx til regulering omkring cookieaccept på internettet.

- Der sidder vi alle sammen og prøver desperat for at finde acceptknappen, så vi får boksen til at gå væk på de sider, vi besøger. Det er åbenlyst regulering, der ikke virker efter hensigten. Vi får aldrig folk til at læse 47 sider om privatlivspolitik, så vi skal have funder måder, der giver folk lyst til selv at tage kontrol, siger Martin Ruby.

Læs også: Blog: Vi skal (gen)skabe tillid til virksomhederne

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

  • Direkte +45 3377 3349
  • Mobil +45 2064 4872
  • E-mail chhn@di.dk

Relateret