Vi skal sikre, at engrosvirksomhederne kan styrke deres markedsposition og undgå at miste relevans, siger DI Handels branchedirektør, Sidsel Dyrholm Holst.

30.01.20 DIB Nyheder

DI klar med nyt værktøj til engros-branchen

DI har udviklet et analyseværktøj, der skal hjælpe ledelsen i de mindre grossistvirksomheder med at justere deres strategi i forhold til nye tendenser i branchen.

Den danske engrosbranche har fremgang. Men det må ikke blive en sovepude, for der er brug for at tage bestik af udviklingen og tryk-teste sin strategi for virksomheden. 

– Sanistål er et godt eksempel, der kan være med til at inspirere andre i branchen. Det er vigtigt at få alle med – også de mindre virksomheder, siger branchedirektør i DI Handel, Sidsel Dyrholm Holst.

Læs artikel om Saniståls strategiskifte

DI Handel har derfor udarbejdet en analyse og udviklet et værktøj, som grossistbranchen kan bruge som afsæt for en dialog i ledelsen og/eller med bestyrelsen.

– Værktøjet sætter rammen for de diskussioner af fremtidig strategi, som vi anbefaler at alle tager fat på, hvis ikke de er i gang, siger Sidsel Dyrholm Holst.

I analysen beskriver DI Handel megatrends i branchen, mens strategiværktøjet består af en serie spørgsmål og scenarier, som ledelsen kan forholde sig til. Det er afgørende at komme i gang, pointerer DI’s branchedirektør, selv om det faktisk går godt i branchen i dag.

Deltag i DI Handels webinar om Fremtidens engroshandel 

Danske engrosvirksomheder er dygtige købmænd, men vi kan ikke læne os tilbage, for udviklingen går stærkt. Sidsel Dyrholm Holst, Branchedirektør

Branchen i fremgang

Ifølge DI Handels analyser er omsætningen hos danske engrosvirksomheder steget med 34 procent til 866 mia. kr. fra 2009 til 2017, mens overskudsgraden er fordoblet fra tre til seks procent.

– Branchen tjener gode penge. De fleste virksomheder er kommet stærkt igen ovenpå finanskrise . Danske engrosvirksomheder er dygtige købmænd, men vi kan ikke læne os tilbage, for udviklingen går stærkt, og grossisterne er nødt til at gentænke deres rolle som mellemled mellem producent og slutkunde, siger Sidsels Dyrholm Holst.

Tag stilling til fremtiden

Med rettidig omhu har den danske engrosbranche mange muligheder, men det kræver, at mange gentænker deres forretning.

– Det er under alle omstændigheder vigtigt at tage stilling til udviklingen. Og vi vil naturligvis gerne hjælpe vores medlemsvirksomheder i den proces. Vi skal sikre, at engrosvirksomhederne kan styrke deres markedsposition og undgå at miste relevans, siger DI-direktøren.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sidsel Dyrholm Holst

Sidsel Dyrholm Holst

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3773
  • Mobil +45 2949 4649
  • E-mail sdy@di.dk

Relateret indhold