Foto: Sif Meincke
30.03.20 DIB Nyheder

DI: Statsministeren rammer vigtig balance med plan for genåbning

Med planerne om at arbejde hen mod en gradvis og målrettet genåbning af samfundet anviser regeringen en fornuftig og rigtig vej igennem denne krise. Erhvervslivet vil gøre alt, vi kan, for at bakke op, siger DI.

- Vi står over for en af de sværeste beslutninger i moderne tid. Det håber og tror jeg, at vi alle har respekt for. Det er meget positivt, at regeringen lægger en plan åbent frem. Førsteprioriteten er, at vi skal passe på danskerne og redde liv, og samtidig er det selvfølgelig fuldstændig afgørende, at vi har en sund økonomi, stærke arbejdspladser og job til danskerne på den anden side. En forsigtig, gradvis og kontrolleret genåbning er den rigtige vej at gå, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han understreger, at det er vigtigt at tilstræbe en gradvis genåbning, som ikke fører til store sundhedsmæssige tilbageslag.

- Det er vigtigt, at vi i ikke genåbner Danmark på en måde, hvor vi risikerer et stort sundhedsmæssigt tilbageslag. Det har ingen – bestemt heller ikke erhvervslivet eller økonomien - gavn af. Det handler om at gå målrettet, gradvis og klogt til værks. Og det handler om at sikre, at alle bakker op og bidrager, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Fra virksomhedernes side vil vi fortsat gøre alt, vi kan, for at bakke op og sikre os, at retningslinjerne og den gradvise åbning bliver overholdt og ført ud i livet rundt omkring på de danske arbejdspladser. Det bliver ikke nemt, men indtil videre har der været en stærk opbakning i hele samfundet til at komme godt gennem denne krise. Det skal vi blive ved med - det gavner os alle, siger DI-direktøren.

Fra DI’s side er der også opbakning til, at regeringen vil stimulere økonomien, så vores virksomheder og samfund kommer godt på fode igen.

- Det er et meget vigtigt signal, at regeringen sammen med folketingets partier er klar til at sætte ind og stimulere vores økonomi, så vi giver samfundsøkonomien noget vind i ryggen i den kommende tid. Her er det helt oplagt at se på, hvordan vi som samfund kan tage hul på nogle af de gode og fornuftige investeringer i blandt andet den grønne omstilling, som vi under alle omstændigheder må og skal have gennemført, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: DI: Statsministeren rammer vigtig balance med plan for genåbning

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold