Bjarne Foldager, direktør for MAN Energy Solutions i Danmark, oplever, at alle virksomhedens ledere har set fidusen ved hjemmearbejde efter erfaringerne under coronakrisen.

04.06.20 DIB Nyheder

Mere hjemmearbejde på vej i mange virksomheder

En del virksomheder vil øge deres medarbejderes mulighed for at arbejde hjemmefra. Blandt dem er MAN Energy Solutions, men regler kan sætte en bremse på planerne for nogle.

Alle 2.282 ansatte i MAN Energy Solutions i Danmark er i et spørgeskema blevet bedt om at sætte ord på vigtige læringer i virksomhedens corona-kriseindsats. Cirka halvdelen har svaret, og 673 medarbejdere – 89 procent af besvarelserne - har nævnt enten hjemmearbejde, Teams eller begge som positivt.

En af besvarelserne lyder:

”Der er flere fordele ved at kunne arbejde hjemme fra. Det giver gode muligheder for fordybelse i komplekse opgaver. Ud over det har det vist, hvor mange ting der faktisk kan klares via Teams, og ikke nødvendigvis kræver en fysisk tilstedeværelse. Det kan gøre kundemøder samt IGC samarbejder mere effektivt (og mindre bekosteligt) fremover.”

Læs også: Hjemmearbejdspladser efter coronakrisen

20 procent kan arbejde hjemmefra

Erfaringerne har givet MAN Energy Solutions blod på tanden.

- Som det er nu, arbejder cirka 20 procent af vores medarbejdere i Danmark stadig hjemmefra. Det kan jeg godt se for mig, at vi kan blive ved med gennem planlægning og aftaler mellem ledere og medarbejdere, siger Bjarne Foldager, direktør for MAN Energy Solutions i Danmark.

Han oplever, at alle virksomhedens ledere har set fidusen ved hjemmearbejde efter erfaringerne under coronakrisen.

- Produktiviteten er helt klart steget på nogle områder, og der er i hvert fald ingen nedgang. Jeg håber helt klart, vi kan arbejde videre med det, med gode aftaler mellem virksomheden og medarbejderne, der tager hensyn til både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø, siger direktøren.

Læs også: Nu kan Danfoss bedre passe på sine ansatte i udlandet

Mange vil give plads til hjemmearbejde

MAN Energy Solutions er ikke alene med ambitionerne om at give plads til mere hjemmearbejde. Ifølge svarene i Dansk Industris (DI) virksomhedspanel vil knap 40 procent af de virksomheder, der har øget hjemmearbejdet undercoronakrisen, skrue op for hjemmearbejdet når krisen er overstået.

- Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har givet mange virksomheder værdifulde erfaringer. Herunder at hjemmearbejde ligefrem kan give en stigning i produktiviteten hos mange virksomheder – hvilket har været overraskende for flere virksomhedsledere, siger Pernille Erichsen, chef for Ledelse og Udvikling i DI.

Ifølge virksomhedspanelet er det især virksomheder indenfor videnservice, der har haft de bedste erfaringer med hjemmearbejde.

- Det er helt klart, at medarbejdere i fx produktionsvirksomheder og transportbranchen selvfølgelig ikke i samme grad kan benytte sig af hjemmearbejde. Men også hos nogle af disse virksomheder, kan der være positive effekter af øget hjemmearbejde, siger Pernille Erichsen.

Læs også: Arbejdstilsynet på coronatilsyn: Vognmand fik kontrolleret syv lastbiler

Kig på reglerne

Hun mener, at politikerne på Christiansborg hurtigst muligt bør kigge på arbejdsmiljøreglerne, så de virksomheder, der kan få fordel af det, kan øge hjemmearbejdet for de medarbejdere, det giver mening for.

- Reglerne er heldigvis rimelig klare. Fx er det er krav, at virksomhederne skal sikre et ”fornuftigt arbejdsmiljø”, hvis en medarbejder arbejder hjemme en dag om ugen. Det støtter vi selvfølgelig op om. Men vi mener, at tidsgrænsen bør hæves, så virksomheder ikke holder sig fra at kunne tilbyde hjemmearbejde for ikke at risikere at skulle bekoste en masse kontorudstyr, siger Pernille Erichsen.

Læs også: Skal alle have hæve-sænke-bord derhjemme?

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Få hjælp

Få gratis rådgivning, hvis din virksomhed er udfordret af corona
Industriens Fond tilbyder gratis rådgivning til virksomheder med 10-500 ansatte der beskæftiger sig med produktion, fremstilling eller teknologi her i Danmark. Ring 33773417 nu og hør, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.

Læs mere på Genstartnu.dk

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold