Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design og hylder virksomheder og designere på tværs af landet

Foto: Dansk Design Center
02.06.20 DIB Nyheder

Prisvinder vil bruge pris som løftestang til eksport

15 vindere af Danish Design Award 2020 viser den forskel, design gør for industrien, samfundet og hverdagslivet. Blandt vinderne er JAJA Architects, der har skabt et P-hus, folk valfarter til for at lege og dyrke motion. Prisen skal hjælpe dem med at skabe internationalt gennembrud.

Der vrimler med mennesker på Konditaget Lüders i Nordhavn i København. Børnehaver, crossfittere, løbere, motionister og folk, der bare har lyst til et pusterum, befolker tagtoppen på bydelens P-Hus, der stod færdigt i 2016.

Den bedrift har nu ført til, at JAJA Architects, der har tegnet huset, og By & Havn, som ejer bygningen, vinder Danish Design Award i kategorien ”Liveable cities”.

- Det er en megafed anerkendelse at få. Vi har løbende fulgt med hvordan københavnerne har taget konditaget til sig og er gang på gang overrasket over det byliv som udfolder sig på taget, siger Kathrin Susanna Gimmel, arkitekt og partner i JAJA Architects.

Hun oplyser, at blandt andet trapperne i P-huset er blevet indrettet efter råd og erfaring fra By & Havn, der har oplevet, at mange bruger trapper i P-huse til løbetræning.

- God arkitektur flyder sammen med godt design. Her er vi lykkedes med et formsprog, der forener flere offentlige funktioner på samme tid, og prisen vil sparke yderligere liv i en international bevægelse, der netop går mod at integrere flere funktioner i offentligt byggeri. Det kan vi forhåbentlig bruge til at inspirere til lignende opgaver internationalt, siger Kathrin Susanna Gimmel. 

Læs også: Godt design kan inspirere – ikke mindst i en krisetid

Et godt design er en af de afgørende faktorer, der er med til at løfte danske produkter op til et højere niveau. Lars Frelle-Petersen, Medlemsdirektør

Læringskit fra LEGO og virtuelle oplevelser fra rummet vinder også

Øvrige vindere i Danish Design Awards 15 kategorier tæller blandt andet LEGO, der vinder prisen i kategorien ”Better Learning” , mens Ørsted vinder kategorien ”Message Understood” for udviklingen af en virtuel rumoplevelse, der er lavet for at accelerere interessen for at passe på planeten ved at formidle den “oversigtseffekt”, som astronauter oplever.

- Jeg bliver så glad for at se, så mange gode designløsninger. Dansk Design er verdenskendt. Og det åbner døren for danske virksomheder til verdensmarkedet. Det er fordi, et godt design er en af de afgørende faktorer, der er med til at løfte danske produkter op til et højere niveau. Det lidt ekstra, der gør, at man vælger netop det produkt frem for et andet. Det er selvsagt godt for bundlinjen, siger direktør Lars Frelle-Petersen, Dansk Industri (DI).

Online show

Corona-krisen har betydet, at dette års prisfest, i år er blevet afviklet online i stedet for i Industriens Hus, som det ellers er kutyme.

Prisens 15 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.

- Corona har ændret meget - også formatet for dette års Danish Design Award. Men én ting er sikkert: Design har aldrig været vigtigere. Vi ved, vi får behov for de kreative løsninger, når vi skal genstarte Danmark og verden - derfor har det i år været et helt særligt privilegium at være med til at fejre den forskel, design kan gøre, siger Christian Bason, adm. direktør, Dansk Design Center.

Læs også: Gammel fabriksbygning huser vejen til digitalt eksporteventyr

Fakta

Vinderne blev:

BETTER LEARNING Lego Education Spike Prime

BETTER WORK Hegenberger Speculum

FEEL GOOD, FURNITURE Soft Lounge Chair

FEEL GOOD, PRODUCT - MK1 - E

GAME CHANGER E-Ferry

HEALTHY LIFE Empelvic

LIVEABLE CITIES P-Hus og Fitness Roof Lüders

MESSAGE UNDERSTOOD 360 VR Safari

OUTSTANDING SERVICE Differentiated Mediation Services

SAVE RESOURCES SolarSack

ICON AWARD Novo Nordisk Insulin Pens

EMPLOYMENT GROWTH Too Good To Go

YOUNG TALENT Julia Sand og Ditte Marie Fog

VISIONARY CONCEPTS Poosition

PEOPLE’S CHOICE - 360 VR Safari

Kilde: Dansk Design Center

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Michael Tetens Hoff

Anders Michael Tetens Hoff

Fagleder, Forskning og Innovationspolitik

  • Direkte +45 3377 3899
  • Mobil +45 5121 8032
  • E-mail ahof@di.dk

Relateret indhold