Nordic Talent Attraction Specialist i Nestlé Danmark, Bolette Spottag Eisensee, har fra sit hjemmekontor ansat i omegnen af 50 ny medarbejdere under corona-nedlukningen. Det er foregået igennem virtuelle jobsamtaler.

Foto: Nestlé Danmark
01.07.20 DIB Nyheder

Hver fjerde dansker er klar på aldrig at møde ind på arbejde

En ny rundspørge viser, at danskerne har taget hjemmearbejdet til sig under coronakrisen. Det mærker de i Nestlé Danmark, hvor virksomheden i højere grad vil imødekomme medarbejdernes lyst til at arbejde hjemmefra.

En fjerdedel af danskerne er villige til at arbejde for en virksomhed, hvor de aldrig har mødt eller kommer til at møde chefer og kolleger. 

Det viser en ny rundspørge, som analyseorganisationen YouGov har lavet for it-virksomheden Atea.

Rundspørgen viser desuden, at et flertal af danskerne (57 procent) i fremtiden ønsker at arbejde mere hjemme, end de gjorde før coronakrisen.

Læs også: Grundfos: ”Kæmpe succes at møde kunder i virtuelle rum"

Fleksibel tilgang til hjemmearbejde

Og tendensen er den samme i Nestlé Danmark. Under coronakrisen arbejdede næsten alle fødevareproducentens kontoransatte på det københavnske kontor hjemmefra. Nu viser en intern undersøgelse, virksomheden har lavet, at 48 procent af medarbejderne ønsker at arbejde hjemmefra 1-2 dage om ugen.

Nordisk HR-direktør i Nestlé Danmark, Mikala Larsen, fortæller, at virksomheden i fremtiden vil have en mere fleksibel tilgang til hjemmearbejdet.

- Vi kommer ikke formelt til at lave ændringer. Men vi vil imødekomme de hjemmearbejdende mere, end vi gør i dag. Så der bliver åbnet for en mere fleksibel tilgang til det, siger Mikala Larsen.

Læs også: DI opfordrer virksomheder til at anbefale smitteapp

Effektivt arbejde på hjemmebanen

YouGov-rundspørgen viser også, at 72 procent af danskerne mener, at de er mindst lige så effektive, når de arbejder hjemmefra. Det billede genkender de også i Nestlé Danmark. Her fortæller 57 procent, at de er mere produktive på hjemmearbejdspladsen.

- Hjemmearbejde giver fleksibilitet, og det har mange medarbejdere været glade for. De fortæller, at de får lavet mere arbejde, når de arbejder hjemme. Og så har de lært at gå i dybden med forskellige arbejdsområder, fortæller Mikala Larsen.

Derudover har virksomheden under corona-nedlukningen fået øje for, at de mere introverte medarbejdere er coronaens skjulte helte.

- De stråler på virtuelle møder. Den ændrede mødestruktur giver dem mere taletid, så nu får vi bedre deres ideer og tanker med. Det fører til mere kvalificerede forretningsbeslutninger. Den læring tager vi med os i til post-coronatiden, siger Mikala Larsen.

Hun understreger, at Nestlé Danmark vægter sociale relationer mellem medarbejderne højt. Derfor er det vigtigt, at medarbejderne fortsat møder hinanden fysisk - både nu og efter corona. 

Læs også: Kloden Rundt fra DI Business

Tænk over kulturen

Ifølge Pernille Erichsen, der er chef for DI ledelse og virksomhedsudvikling i Dansk Industri (DI), skal virksomheder tage ved lære af erfaringerne fra perioden med hjemmearbejde. De skal se på, hvad der har virket, og hvad der ikke har virket.

- Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad der virker. Derfor må hver virksomhed kigge grundigt på, hvor det giver mening at gøre arbejdet mere fleksibelt, og hvor der er behov for at mødes fysisk, siger hun.

Hun mener desuden, at arbejdsgivere skal tænke over, hvilken kultur hjemmearbejde skaber.

- Vi har brug for at mødes med vores kolleger. Så vi skal både have fokus på sammenspillet mellem kollegerne og effektiviteten i forhold til de opgaver, vi skal løse, siger Pernille Erichsen.

Få viden om arbejdsmiljøregler og arbejdsgiveransvar: Hjemmearbejdspladser efter coronakrisen

Om Nestlé

- Er verdens største fødevarevirksomhed og Europas største virksomhed.

- Omsætning i Danmark: 805 mio. kr.

- Antal medarbejdere: 550 inkl. NESPRESSO-butikkerne.

- Hovedkontor: København (Udgør også hovedkontor for Nestlé i norden).

Fakta

Rundspørgen viser også...

- at 34 procent af danskerne helst ikke vil arbejde mere hjemme.

- at 51 procent af danskerne er klar på at gennemføre kurser og videreuddannelse digitalt.

- at 43 procent af danskerne er klar på at holde digitale brainstorm- og sparringsmøder. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Peter Henningsen Hansen
Skrevet af:

Peter Henningsen Hansen

Pernille Erichsen

Pernille Erichsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3092
  • Mobil +45 2724 2905
  • E-mail peer@di.dk

Relateret indhold