Kim Fausing, CEO i Danfoss og formand for klimapartnerskabet for produktion, skriver om ny årlig undersøgelse af produktionsvirksomheders klimaaftryk.

Foto: Danfoss
21.12.21 DIB Nyheder

Ny undersøgelse skal vise produktionsdanmarks klimatilstand

Vi skal inspirere den danske produktionsindustri til at nå i mål med den grønne omstilling. Derfor opfordrer jeg de 15.000 CEOs, der i disse dage bliver kontaktet om, hvor langt de er med grøn omstilling, til at svare så snart, spørgsmålene rammer inboxen, skriver Kim Fausing, CEO i Danfoss og formand for klimapartnerskabet for produktion.

Danmark skal levere verdens første klimaneutrale produktionsindustri i 2030. Men hvis det skal lykkes, skal vi have alle produktionsvirksomheder med – især SMV’erne. Derfor har vi i klimapartnerskabet for produktion sat gang i en stor undersøgelse, der skal måle, hvor langt virksomhederne reelt er med den grønne omstilling.

Undersøgelsen udarbejdes af Deloitte/Kraka Advisory i tæt samarbejde med Dansk Industri (DI) og Klimapartnerskabets Advisory Board, og den går i disse dage ud til 15.000 CEOs i danske virksomheder.

Med den i hånden får vi den viden, der skal til for at kunne lægge den bedste plan for, at alle virksomheder kommer med på den grønne omstilling. For konkurrencesituationen i både Danmark og udlandet bliver det helt afgørende, at virksomhederne spiller en aktiv rolle i den grønne omstilling, da det skaber øget eksport, vækst og beskæftigelse.

Læs også: DI: Kæmpe gevinster ved CO2-fangst og lagring

Får indsigt og retning

Det vigtigste greb for at komme i mål er at få alle med. Især SMV’erne, som er fundamentet i dansk erhvervsliv.

Med resultaterne fra potentielt 15.000 virksomheder bliver det for første gang muligt få indsigt i og retning på, hvordan vi skal hjælpe danske produktionsvirksomheder med den grønne omstilling. Vi skal vide, hvor langt vi er, og derudover skal vi over de kommende år følge med, så vi kan se, hvordan vi rykker os mod den konkrete ambitiøse målsætning, om at Danmark skal levere verdens første klimaneutrale produktionsindustri i 2030.

Resultatet af undersøgelsen skal give klimapartnerskabet et unikt indblik i, hvor den samlede industri står lige nu og derudfra igangsætte fremadrettede tiltag, der skaber endnu mere handling hos virksomhederne. Det er helt afgørende, at der bliver eksekveret på de rigtige indsatser, og her bliver undersøgelsen et vigtigt værktøj, som vi i de kommende år skal navigere ud fra.

Læs også: DI opfordrer Miljøkonomisk råd til at opdatere tal for CO2 afgifter

Giv gerne svar

Undersøgelsen igangsættes i denne uge, og som formand for klimapartnerskabet glæder jeg mig til at se resultatet af undersøgelsen. Jeg vil gerne opfordre så mange som muligt af de 15.000 virksomheders direktører til at svare på undersøgelsen, så snart den rammer jeres inbox.

Undersøgelsens resultater vil give klimapartnerskabet et stærkt fundament for, at en samlet produktionsindustri i Danmark tydeligt kan kommunikere status, udfordringer og løsninger til politiske interessenter og andre relevante stakeholdere. Derfor satser vi også på at gennemføre den én gang om året i de kommende år, så vi kan vurdere effekten af de tiltag, der igangsættes.

Læs også: Fra seks affaldscontainere til én - med større bæredygtighed

Jacob Kjeldsen

Jacob Kjeldsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3727
  • Mobil +45 2088 3914
  • E-mail jak@di.dk

Relateret indhold