"Vi skal snarest muligt have alle børnene tilbage i skole, og så er det måske tid til at kigge på fx udendørs servering og andre friluftsaktiviteter," siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Foto: Getty
01.03.21 DIB Nyheder

DI: En genåbningsplan skal være hurtig, konkret og forståelig

DI glæder sig over, at regeringen vil indkalde til forhandlinger om en samlet plan for genåbning af Danmark. ”Det har vi insisteret på siden nytår,” siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

I dag åbner butikkerne landet over, og nogle skoleelever vil på regional basis kunne komme tilbage i skole. Samtidig har statsminister Mette Frederiksen (S) indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om en samlet genåbningsplan for Danmark. Det skaber glæde hos Dansk Industri (DI).

 - Vi har insisteret på en samlet genåbningsplan siden nytår, og vi har selv fremlagt vores bud. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at også regeringen nu vil have en samlet plan, og vi har brug for, at den kommer hurtigst muligt. Det er også godt, at statsministeren har indkaldt alle Folketingets partier til forhandlinger, for Danmark har under hele krisen nydt godt af et bredt samarbejde, som vi ikke må give køb på nu, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

DI har foreslået, at landet senest skal genåbnes, når den sidste 50-årige er blevet vaccineret, og presset på sundhedsvæsnet dermed vil falde.

Det skal vi holde fast i, og vi glæder os over, at der er bred politisk opbakning til vores forslag. Men vi skal også have nogle trædesten for at komme derhen. Det er enormt vigtigt, at der hurtigt kommer nogle konkrete holdepunkter i planen, så vi ved, hvad der kommer til at ske, og så vi kan forberede os, siger Emil Fannikke Kiær.

Læs også: Dansk Industri er klar med genåbningsplan for Danmark

Negative test kan øge genåbning

DI-direktøren understreger også, at det er væsentligt, at en genåbningsplan er forståelig og til at gå til og giver virksomheder og borgere mulighed for at forberede sig. Han insisterer på, at det, der kan åbnes, skal åbnes.

 - Vi skal hele tiden fremad med genåbningen, og vi bliver fortsat nødt til at tænke både kreativt og pragmatisk i forhold til alle restriktionerne, siger Emil Fannikke Kiær.

 - Et næste naturligt skridt må være at se på, om en negativ test kan åbne for mere. Nogle stede giver en negativ test nu adgang til en lang række forretninger og aktiviteter, og det vil være oplagt at brede det ud til øvrige brancher og regioner, hvor smitterisikoen er lav.

Han peger på, at skoler og liberale erhverv allerede er åbnet nogle steder, ligesom en række udendørs aktiviteter er genåbnet.

- Vi skal snarest muligt have alle børnene tilbage i skole, og så er det måske tid til at kigge på fx udendørs servering og andre friluftsaktiviteter, siger Emil Fannikke Kiær.

Læs også: Sandahl: Digitalt coronapas kan genåbne Danmark og hjælpe eksporten

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold