"Vi skal tilbage til et liv og et samfund, hvor det er muligt at gå til koncert, i byen, i biografen og på festival. Vi skal have en reel genåbning af Danmark og verden, og vi skal benytte de værktøjer, der kan hjælpe til denne genåbning, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

03.03.21 DIB Nyheder

Endeligt coronapas ligger klar til maj

Alle kan nu hente og printe et personligt coronapas, og den endelige løsning vil være klar til maj, lover finansminister Nicolai Wammen. DI glæder sig over, at der kommer fart i processen.

”Første fase af coronapas lanceret.”

Sådan lyder overskriften på en nyhed fra Digitaliseringsstyrelsen. Den fortæller, at borgere nu kan se og printe et personligt coronapas på sundhed.dk. Fra midten af marts lanceres løsningen også i MinSundhed-app’en.

Dansk Industri (DI) har siden efteråret talt varmt for et digitalt coronapas. I februar meldte den fungerende finansminister Morten Bødskov (S) sammen med DI ud, at det var på vej. Og i dag har finansminister Nicolai Wammen (S) fortalt, at den endelige løsning ligger klar til maj.

Læs også: FLSmidth: Coronapas er dagens gode nyhed

Hastighed er afgørende

Hos Dansk Industri er administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen glad for finansministerens udmelding, for det er vigtigt, at der er fart i processen.

- Vi skal tilbage til et liv og et samfund, hvor det er muligt at gå til koncert, i byen, i biografen og på festival. Vi skal have en reel genåbning af Danmark og verden, og vi skal benytte de værktøjer, der kan hjælpe til denne genåbning. Et coronapas, der indeholder oplysninger om både test, vaccine og immunitet, er et vigtigt værktøj til denne genåbning, siger Lars Sandahl Sørensen.

Dokumentation af test bliver allerede brugt som adgangsgivende værktøj både i forbindelse med rejser og i stigende grad i forbindelse med aktiviteter herhjemme.

- Men det skal gøres på en sikker måde, og derfor skal vi have det digitale coronapas, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han mener, at coronapasset er et vigtigt bidrag i forhold til genåbningen af Danmark såvel som internationalt.

- Det kan bidrage til en tryg genåbning af landegrænserne og få virksomhedernes internationale aktiviteter og turismen tilbage på sporet. Også derfor bør passet indføres hurtigst muligt, siger Lars Sandahl Sørensen.

EU-Kommissionen forbereder også lovudspil om corona-vaccinepas i marts. Det oplyste kommissionsformand Ursula von der Leyen mandag.

Læs også: Bredt politisk flertal forlænger de generelle hjælpepakker

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold